Jose: Nem biztos, hogy Rooney váltja Mickit

Jose Mourinho elmondta, egyáltalán nem biztos, hogy Wayne Rooney-val pótolja a sérült Henrikh Mkhitaryant.


Az örmény játékos a Tottenham elleni bajnokin szedett össze egy rúgást, ami miatt körülbelül egy hetet kell kihagynia, de Mourinho bízik abban, hogy karácsonykor már játszhat a támadó. Ám amikor arról kérdezték a menedzsert, hogy így most Rooney elõléphet-e, a portugál számos játékos nevét felsorolta, akik szintén játszhatnak Mkhitaryan posztján.

 

"Olyan poszt ez, melyre sok játékosunk van" - mondta. "Rooney, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Ashley Young, Memphis Depay. Nem lesz probléma, hogy válasszak egy játékost."

 

"A gond az, hogy Mkhitaryan remekül játszott, de most nem játszik. Ami nagy kár, mert a legjobb formájában hagy majd ki meccseket."

 

"De legalább nem veszítettük el sok idõre. Remélhetõleg karácsonykor már játszhat. Szerintünk ez lehetséges."

 

 

Manchesteri pályafutásának elsõ három hónapjában az örmény játékos nem nagyon tudott megragadni a Vörös Ördögök kezdõjében, ám az utóbbi idõben lenyûgözõen teljesített, vasárnap pedig a Spurs ellen megszerezte elsõ gólját a Premier League-ben.

 

"Nem más választotta õt. Azért vettük meg, mert kértem a klubot erre, mivel kedveltem és kielemeztem a játékost. Nekem lenne nagyon frusztráló, ha minden rosszul alakult volna."

 

"De kellett neki egy kis idõ, hogy minden szinten alkalmazkodni tudjon, és ebben az idõszakban nagyon profi volt. Talán más kifogásokat találna, a menedzsert hibáztatná, vagy a pályát, az idõjárást, mint ahogyan egyes játékosok teszik."

 

"Nagyon nyugodt volt, keményen dolgozott és várta az esélyt. Most pedig igen jól játszik. Remélhetõleg az, hogy most meccseket hagy ki, nem veti vissza fejlõdésének ütemét."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!