Zlatan éve számokban

Azzal, hogy Zlatan Ibrahimovic duplázott hétvégén a West Brom ellen, 2016-ban 49. gólját szerezte meg klub szinten.


A világ labdarúgásának top bajnokságai között csak egyetlen játékos van, aki több gólt szerzett idén klubcsapatában, mint a svéd csatár. Ez a személy nem más, mint Lionel Messi, aki 51 góllal zárta az évet. Ám mivel a La Ligában téli szünetet tartanak, így Ibrahimovic-nak esélye van arra, hogy a Sunderland és a Middlesbrough ellen beérje, vagy le is hagyja az argentin csillagot.

 

Zlatan 16 gólt termelt a Unitedben, közülük tizet az utolsó kilenc meccsén, emellett 33 találata volt a legutóbbi szezon második felében, még a PSG színeiben játszva.

 

De a gólok száma mellett vannak más érdekességek is, melyek jól bemutatják, micsoda kiváló éve van a 35 éves csatárnak.

 

50 - Zlatan május 21-én a francia kupadöntõben a Marseille elleni, 4-2-re megnyert találkozón megszerezte 49. és 50. gólját is. Ez volt az elsõ eset, hogy Franciaországban valaki félszáz gólt termelt egy szezonban.

 

11 - Ibra 11 gólt szerzett eddigi 16 Premier League mérkõzésén. Ennél csak Ruud van Nistelrooy tudott jobb statisztikát felmutatni, aki a 2001/02-es szezonban 12 gólig jutott, míg Robin van Persie (2012/13) és Andy Cole (1994/95) szintén 11-11 találatot jegyzett.

 

16 - Zlatan 16 gólt lõtt a United színeiben a karácsonyi idõszak elõtt. Legutóbb Cristiano Ronaldo érte ele ezt a számot Karácsony elõtt még a 2007/08-as idényben.

 

8 - Ibra 8 gólt szerzett ebben a naptári évben a mérkõzések utolsó öt percében - ötöt a PSG, hármat a United színeiben. Ezek közül kettõ gyõzelmet ért - januárban a Toulouse, decemberben a Crystal Palace ellen.

 

4 - Ennyi gyõztes találata van a svédnek a United színeiben. A Palace ellen fentebb említett gólja mellett az õ gólja döntött a Southampton, a Swansea City és a West Brom ellen. Csak a Chelsea-ben játszó Diego Costának van több gyõztes gólja a PL-ben (6).

 

62 - Rekordot jelentõ 62 gólt szerzett a svéd válogatott színeiben visszavonulásáig, mindehhez 116 mérkõzésre volt szüksége.

 

 

11 - Ennyi meccsen lõtt egynél több gólt 2016-ban (hétszer a PSG-ben, négyszer a Unitedben). Duplái egyikét még januárban, a Vörös Ördögök következõ EL-ellenfele ellen [Saint-Etienne] lõtte, míg márciusban négyet vállalt a Troyes elleni 9-0 során.

 

25 - Eddig ennyi alkalommal lépett pályára ebben a szezonban (22-ször kezdõként), többször, mint bárki más a Unitedben. A következõ a listán David De Gea és Paul Pogba 23-23 meccsel.

 

2102 - Ennyi percet töltött a pályán Ibra ebben a szezonban (a ráadás perceit nem számolva). Még nem cserélték le, ami ritka egy támadónál.

 

700 - Zlatan 700. klubmeccsét játszotta decemberben, a Tottenham elleni gyõzelemkor. 47-szer lépett pályára a Malmö, 110-szer az Ajax, 92-szer a Juventus, 85-ször az AC Milan, 46-szor a Barcelona, 117-szer az Inter és 180 alkalommal a PSG színeiben.

 

400 - Ibrahimovic 400. gólját szerezte klubjaiban, amikor november 6-án második gólját szerezte a Swansea ellen. A meccsen lõtt elsõ gólja is figyelemre méltó volt, a következõ ok miatt...

 

25000 - Zlatan a Premier League 25000. gólját lõtte, amikor megszerezte a vezetést csapatának a Liberty Stadiumban. Amikor a meccs után megkérdezték õt, tisztában volt-e ezzel a mérföldkõnek számító dologgal, így felelt: "Nem, nem tudtam. Azt hittem, csak én lõttem 25000 gólt."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!