Mkhitaryan Örményországban az év játékosa

A Manchester United futballistája, Henrikh Mkhitaryan korai karácsonyi ajándékban részesült, amikor szerda reggel bejelentették, hogy hetedik alkalommal is õt választották Örményországban az év játékosának.


A 27 éves játékos lenyûgözõ módon 245 pontot gyûjtött be a lehetséges 250-bõl a szavazáson, így megelõzve a második Gevorg Ghazaryant, a Maritimo játékosát és a harmadik helyezett Marcos Pizellit, az Al-Fujeira játékosát.

Mkhitaryan számára ez volt sorozatban a hatodik év, amikor elhódította ezt az elismerést. A Shakhtar Donetsk futballistájaként terjesztette ki egyeduralmát (2011, 2012), majd korábbi klubjában, a Borussia Dortmundban folytatta (2013, 2014, 2015). Legelõször 2009-ben, a Pyunik Yerevan színeiben nyerte meg a díjat, azóta csupán 2010-ben nem tudta elhódítani.

 

 

 


"Megtisztelve érzem magam, hogy a hetedik Örményország év játékosa díjat nyerhettem meg" - mondta Mkhitaryan. "Köszönettel tartozom az Örmény Labdarúgó-szövetségnek, klubjaimnak, a szurkolóimnak és a média képviselõinek, hogy hittek bennem. Az egész életem a futballnak szenteltem és jelentõs mérföldköveteket értem el, még is úgy érzem, még mindig képes vagyok történelmet írni klubomban, a Manchester Unitedben és Örményországban, mely országot igazán szeretem, és folyton az eszemben jár."

Mkhitaryan Unitedbe igazolása óta 12 mérkõzésen 2 gólnál tart, és remélhetõleg visszatérhet sérülésébõl a "Boxing Day" találkozón a Sunderland elleni hazai pályán, miután a Tottenham Hotspur elleni mérkõzésen a találkozó legjobbja díj mellett sajnos egy térdsérülést is összeszedett.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!