Mkhitaryan bálványai

Henrikh Mkhitaryan csupán fél éve csatlakozott a klubhoz, de nagyon jól ismeri a klub történelmét.


Az örmény játékos - aki karácsonykor hihetetlen gólt lõtt a Sunderlandnek - még a hónap elején nyilatkozott a United Review-nek, mely során érdekes válaszokat adott nem csak a labdarúgás, de számos más kérdésre is.

 

Melyik korábbi manchesteri labdarúgó játékát nézted legszívesebben?
Akkor kezdtem el nézni a Unitedet, amikor még Eric Cantona itt játszott, imádtam a játékát. Andrei Kanchelskis volt a másik, akit figyeltem - azáltal, hogy orosz játékos volt, nagyon érdekesnek találtam. De ha United idolról kell beszélnünk, annak Sir Alex Fergusonnak kell lennie.

 

Gyerekként ki volt a hõsöd a fociban?
Zinedine Zidane. Nem csak amiatt, ahogyan látott a pályán, hanem azért is, mert vezér volt. Mindig beszélt a csapattársaihoz, segítette õket.

 

Van bármilyen mérkõzés elõtti babonád?
Nem, nincs. Amikor fiatalabb voltam, voltak bizonyos dolgok, amiket csináltam meccsek elõtt, de ahogy idõsebb lettem, rájöttem arra, hogy minden, amit labdarúgóként meg kellett tennem, ott volt a fejemben.

 

 

Melyik gólt ünnepelted leginkább?
2009-ben a törökök elleni U21-es mérkõzésen történt. Nagyon fontos meccs volt az és én lõttem a gyõztes gólt a találkozó végéhez közeledve. Gól után akkor éreztem a legnagyszerûbb dolgot.

 

És a legszebb találat, amit szereztél?
Nem tudok választ adni erre, sokat lõttem. [nevet] Remélhetõleg sok gól jön még a United színeiben.

 

Lábjegyzet: azóta Mkhitaryan lõtt egy csodaszép gólt a Sunderlandnek, melyrõl a meccs után azt mondta, a valaha lõtt legszebb találata az. Köszönjük, Henrikh!

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!