Mourinho lehetõségei a középhátvéd poszton

José Mourinhonak fájhatott a feje hétvégén, miután a Reading ellen 4-0-s gyõzelem alkalmával sérülés miatt le kellett cserélni Marcos Rojot, így a menedzsernek csak két bevethetõ középhátvédje maradt Chris Smalling és Phil Jones személyében.


Rojo sérülésének pontos diagnózisa még nem ismeretes, de az utóbbi hetekben-hónapokban kiváló formának örvendõ argentin kiválása mindenképpen problémát jelentene, mivel a nyári igazolás Eric Bailly jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel Elefántcsontparttal és akár február 5-ig a Gabonban rendezendõ tornán lesz.

 

Mindazonáltal még pénteken, az Aon Training Complexben tartott szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján Mourinho a védelemben bevethetõ opcióit számbavéve elárulta, a sokoldalú Daley Blind és a taktikailag rendkívül felkészült Michael Carrick is számításba jöhet a védelem tengelyében, ha arra lesz szükség.

 

 

Amikor arról kérdezték, tervezi-e, hogy a januári átigazolási idõszakban védõt szerzõdtessen, Mourinho így felelt:

"Nem."

 

"Várok Baillyra, illetve remélem, hogy a három játékosom [Jones, Smalling, Rojo] megoldják a helyzetet ezeken a meccseken. Megpróbálom minden mérkõzésen pihentetni az egyiküket, és rotálni ezt a triót. Mellettük negyedik opcióként ott van Daley Blind ha középhátvédre van szükségünk, és számíthatok Michael Carrickre is adott esetben."

 

Kedden este várhatóan Smalling és Jones is kezdõként fog szerepelni a Hull City elleni Ligakupa elõdöntõ elsõ mérkõzésén az Old Traffordon, Mourinho ugyanis úgy nyilatkozott, "minden létezõ erejükkel" képviseltetni fogják magukat az összecsapáson.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!