Mkhitaryan: Elképesztõ volt a hangulat

Henrikh Mkhitaryan csalódott, hogy csapata nem nyert, ugyanakkor élvezte a Liverpool elleni hazai mérkõzés csodálatos légkörét, melyet a pályán elsõ ízben tapasztalhatott meg a nagy rivális ellen.


A Vörös Ördögök végül 1-1-es döntetlent értek el az összecsapáson, miután James Milner büntetõbõl megszerzett vezetését Zlatan Ibrahimovic egalizálta szezonbeli 19. találatával az Old Trafford zúgó tömege elõtt.

A hangorkán Zlatan 84. percben szerzett egyenlítõ találatakor tört ki a stadionon belül, a szurkolók ugyanis buzdításukkal szerették volna, ha csapatuk hátrányból fordítva akár meg is tudja nyerni a mérkõzést. Ugyan a második gól már nem érkezett el sajnos, Mkhitaryan az MUTV-nek nyilatkozva elmondta, nagyon élvezte a mérkõzés egészével járó élményt.

"Fantasztikus volt a hangulat" - mondta Henrikh. "Szeretnék még többször ilyen légkört tapasztalni a stadionban. Köszönet a szurkolóknak. Hittek bennünk és a végsõ sípszóig támogattak bennünket."

"Nem ez volt a megfelelõ eredmény, de 1-0-s hátrányban voltunk, szóval nem annyira rossz ez az eredmény. Megnyerhettük volna, elveszthettük volna, de úgy gondolom jobban megérdemeltük volna a gyõzelmet, mert csapatként nagyon jól fociztunk és beleadtunk mindent, hogy megnyerjük a mérkõzést" - kezdte értékelését Mkhitaryan.

"1-1 lett az állás a vége felé, így próbáltunk még jobban nyomást gyakorolni rájuk, megpróbáltunk még egyszer betalálni, de sajnos nem sikerült. Az 1-1 tehát nem egy rossz eredmény, ugyanis még mindig nagyon közel vagyunk a top négyeshez és a következõ mérkõzéseken a lehetõ legjobban fogunk játszani."

 

 

 


Marouane Fellaini csereként elvitathatatlanul jó hatást gyakorolt a csapatra, miután a kapufáról kifele vágódó fejese vezetett ahhoz, hogy Ibrahimovic másodpercekkel késõbb megszerezze az egyenlítõ találatot. Mkhitaryan nem késlekedett dicsérni belga csapattársát a találkozó után, és a másik két, csereként beálló játékoshoz is pozitív szavakat intézett.

"Nem csak Marouane, de Wayne Rooney és Juan Mata is frissességet hoztak a csapatba" - magyarázta Micki. "Nagyon sokat segítettek nekünk elöl, és boldogok vagyunk amiatt, hogy meg tudták változtatni a játékunkat. Örülünk, hogy beálltak."

Mkhitaryant különösen nem hatotta meg, hogy a Vörös Ördögök kilenc mérkõzés óta tartó gyõzelmi sorozata véget ért, mondván, hogy nem rekordok beállítása a fõ cél ebben a szezonban, ugyanakkor reméli, hogy a Stoke City ellen ismét egy jó szériába tudnak kezdeni jövõ hétvégén.

"Miért ne?" - mondta. "Gyõznünk kell, meg kell próbálni megnyerni a következõ mérkõzést. Nem rekordokat akarunk dönteni, hanem megpróbáljuk legjobb teljesítményünket adni ahhoz, hogy az elsõ négybe bekerülhessünk, és ehhez találkozókat kell nyernünk. Ne a rekordokkal foglalkozzunk, hiszen azok egy nap megszakadnak. Mi csak próbáljuk véghez vinni a munkánkat azáltal, hogy minden mérkõzést megnyerünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!