Micki több gólt szerezne

Henrikh Mkhitaryan elégedett volt csapata továbbjutásával, miután az FA-kupában 4-0-ra legyõzték a Wigant, és reményei szerint több olyan összjátéknak köszönhetõ gólt szerezhet, mint amilyet vasárnap sikerült összehozniuk.


Nem találta könnyen a jól szervezett védekezés ellenszerét a Manchester United a keményen küzdõ Wigan Athletic ellen az elsõ félidõben, végül azonban egy élvezetes mérkõzés keretében meggyõzõ sikert tudtak aratni a Vörös Ördögök.

 

"Az elsõ félidõ nem igazán sikerült jól, de elõfordulnak ilyen mérkõzések" - kezdte Mkhitaryan a MUTV-nek.

 

"Jó volt, hogy sikerült így is gólt szereznünk, mert ezáltal támadóbb felfogást kényszerítettünk ki a Wiganbõl, amely több területet biztosított számunkra."

 

"A második félidõben úgy éreztem, hogy sikerült bejátszanunk ezeket a területeket, és ezek miatt több gólt is tudtunk szerezni."

 

Az örmény középpályás manchesteri pályafutása negyedik találatát szerezte meg a 74. percben, amikor egy remek Anthony Martiallal történõ összjáték után a francia játékos centerezését tudta gólra váltani közelrõl.

 

"Szép kontratámadás volt" - tette hozzá.

 

"Nagyon jól tudtunk összejátszani. Nagyszerû labdát kaptam tõle, örültem, hogy sikerült befejeznem az akciót. Remélhetõleg a szezon elõrehaladtával sikerül majd még több ilyen helyzetet kialakítanunk és ezekbõl gólt szereznünk."

 

 

Nem kevesebb, mint 9 változást eszközölt kezdõcsapatában José Mourinho a csütörtöki, Hull City elleni Ligakupa elõdöntõ visszavágóhoz képest, Mkhitaryan szerint pedig a jövõben is hatalmas harc várható csapaton belül a játéklehetõség kivívásáért.

 

"Mindenki minden tõle telhetõt megtesz azért, hogy lenyûgözze a menedzsert."

 

"Tudjuk, hogy nehézséget is tud okozni, ha egy csapat mély kerettel rendelkezik, mert ilyenkor nem mindenki tud annyi játéklehetõséghez jutni, amennyihez szeretne, de ezzel együtt legalább biztos, hogy ha lehetõséged nyílik, akkor két kézzel ragadod meg az alkalmat."

 

A mérkõzésen debütálhatott a felnõtt csapatban a tinédzserkorú védõ, Axel Tuanzebe és a kapus Joel Pereira, akik a második félidõben állhattak be csereként.

 

"Nagyszerû, hogy elsõ mérkõzésüket játszhatták" - folytatta Mkhitaryan.

 

"Játékosként tudod, hogy ha fiatal játékosok kerülnek fel a keretbe, akkor neked segítened és tanácsokkal kell ellátnod õket, én pedig úgy gondolom, hogy mindketten jól teljesítettek és nagyszerû tapasztalattal gazdagodtak."

 

A Manchester United maradt az egyetlen angol csapat a hétvégét követõen, amely a szezonban még négy fronton érdekelt, ez pedig csak még koncentráltabbá teszi Mkhitaryant.

 

"Minden sorozatot nagyon komolyan veszünk."

 

"A Manchester United számára minden kupa fontos. A trófea az trófea. Nem számít, hogy az Ligakupa, FA-kupa vagy az Európa-liga. A lehetõ legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani és megnyerni mindegyiket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!