A 20 gólos Zlatan Ibrahimovic dicsérete

A Manchester United elsõ számú gólfelelõse, Zlatan Ibrahimovic szezonbeli 20. találatát szerezte a Leicester City elleni 3-0-s vasárnapi siker során.


A 35 éves csatár higgadtan értékesítette Antonio Valencia beadását, és ezzel megduplázta a Vörös Ördögök elõnyét közvetlenül a félidõ lefújása elõtt, pillanatokkal Henrikh Mkhitaryan remekbeszabott vezetõ gólját követõen.

Ibra az elsõ United játékos Robin van Persie óta, aki képes volt elérni a 20 gólos határt, melyet a holland a 2012/13-as, bajnoki címet eredményezõ szezonban mutathatott fel. Azzal, hogy Ibrahimovic ma betalált a Leicester ellen, 15 Premier League gólt jegyezhet a szezonban, mellyel õ lett a legidõsebb, ennyi bajnoki találatot elért játékos 35 évesen és 125 naposan.

"Úgy vélem senki sem meglepett, hiszen ez Zlatan Ibrahimovic" - mondta a meccs embere díjat elhódító Henrikh Mkhitaryan az MUTV-nek. "Számítanod kell az ilyen teljesítményekre."

"Biztos vagyok benne, hogy többet fog lõni, mint 20, akár 30 vagy 35 gólig is elmehet majd a szezonban, ha nem tovább, hiszen mindenki tudja, hogy õ egy nagy, nagy csillag. Izgatott vagyok és örömmel tölt el, hogy még mindig nagyon sok gólt szerez."

 

 

 


Juan Mata, aki a United harmadik gólját jegyezte a fordulás után, így nyilatkozott: "Még mindig nagyon sok mérkõzés áll elõtte a szezon végéig, és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokat fog lõni."

"De ez az elsõ szezonja Angliában, elsõ szezonja a Manchester Unitedben és a Premier League-ben, és februárban már 20 gólos. Ez egy nagyszerû rekord, de biztos vagyok benne, hogy még többet szeretne."

Jose Mourinho lelkesen nyilatkozta, hogy svéd csatára szinte minden egyes gólját akcióból szerzi a csapatban.

"Normális esetben azt mondjuk, hogy 'ha egy csatár 22 gólos - 14 akcióból, 8 büntetõbõl', vagy '21 gólos - 14 akcióból, 7 büntetõbõl'. Zlatannal kapcsolatban emlékeztetnünk kell mindenkit, hogy 20 gólról van szó, 19 akcióból és csak egy büntetõbõl" - nyilatkozta a menedzser az MUTV-nek.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!