Mkhitaryan: A formációváltás kulcsfontosságú volt

Henrikh Mkhitaryan szerint az elsõ félidõben eszközölt taktikai változtatás kulcsfontosságú volt a Manchester United Leicester City felett aratott 3-0-s gyõzelme során.


A Vörös Ördögök a mérkõzést úgy kezdték, hogy Mkhitaryan játszott a bal szélen, a Zlatan Ibrahimovic és Marcus Rashford alkotta kettõs pedig elöl szerepelt a 4-4-2-es hadrendben, majd Jose Mourinho visszatért a már jól ismert 4-2-3-1-es felálláshoz a félidõ fele környékén, Mkhitaryan pedig a szélrõl a tízes szerepkörbe került ezáltal.

Ez a váltás ütõkártyának bizonyult, miután Mkhitaryan és Ibrahimovic gyors egymásutánban szerzett, félidõ elõtti góljaival teljesen a United irányítása alá rendelték a mérkõzést.

A lenyûgözõen teljesítõ örmény játékos, aki a mérkõzés embere szavazáson a szavazatok 83%-át begyûjtötte, a második félidõben elõkészítette Juan Mata találatát, mellyel a Vörös Ördögök kényelmesen lezárhatták idegenbeli sikerüket.

Mkhitaryan azonban az elsõ félidei változtatásokra mutatott rá, amivel a United átvette az irányítást a King Power Stadiumban.

A mérkõzés után így nyilatkozott az MUTV-nek Henrikh: "Kijelenthetem, hogy nem kezdtük nagyon jól a mérkõzést, de a játék során, amikor a menedzser formációt váltott és én középre jöttem, Marcus Rashford pedig a szélen kezdett el játszani, többet birtokoltuk a labdát, több lehetõségünk is akadt és végül gólokat is szereztünk belõlük."

"A gólom után nagyon jól kezdtünk el játszani, az egész mérkõzést ellenõrzésünk alatt tartottuk, birtokoltuk a labdát, ezért is tudtuk megszerezni a második és harmadik gólt."

A felemás félidõ egészen a 42. percig tartott, amikor Mkhitaryan csapott le Smalling lefejelt labdájára, végigsprintelte a Leicester teljes térfelét, majd remek gólt lõtt Kasper Schmeichel kapujába.

 

 

 


Szezonbeli ötödik gólját így jellemezte a 28 éves játékos: "Az egyetlen dolog, amire gondoltam, az, hogy jól irányítsam a labdát, és szerintem kettõ legyet ütöttem egy csapásra. Jó irányba sikerült terelnem a játékszert és Robert Huth mellett is el tudtam menni, ezzel terület nyílt meg elõttem, fel kellett gyorsítanom, cseleznem, elõre kellett törnöm és amikor már a kapussal találtam magam szemben, akkor láttam, hogy a hosszú üresen tátong, így oda adtam le a lövésem. Kicsit megpattant, de végül utat talált a hálóba."

Az örmény szép összjátékot mutatott be Matával, a spanyol pedig a 49. percben eldöntötte a három pont sorsát góljával, Micki pedig úgy véli nagyon jól megértik egymást Juannal a pályán.

"Õ egy világklasszis játékos, és tudtam, hogy ha jól irányítom a passzom, õ be fog futni az üres területre, és ez is történt. Csak oda passzoltam, mert tudtam, hogy oda fog futni, és nagyon szép gólt szerzett."

Az eredmény véget vetett az utóbbi idõk döntetlenszériájának a Premier League-ben, így a United csak egy pontra van az ötödik helyezett Liverpooltól és kettõre a negyedik Arsenaltól, miután szombaton elõbbi a Hulltól, utóbbi a Chelsea-tõl kapott ki. Mkhitaryan ugyan elismerte, hogy gyõzelmük fontos volt amiatt, hogy nyomást gyakoroljanak riválisaikra, viszont ragaszkodott hozzá, hogy csapatának saját magával kell foglalkoznia elsõ sorban.

"A legfontosabb dolog, hogy nem az ellenfeleinkre gondoltunk; elveszítették a mérkõzéseiket, de mi a sajátunkra koncentráltunk. Ezt tettük, hiszen a Hull City elleni találkozónk során az járt a fejünkben, hogy a riválisaink pontokat hullajtottak, emiatt nyernünk kell, és túlzottan erre fektettük a hangsúlyt."

"Ez alkalommal azonban nem, ezúttal sokkal frissebbek voltunk mentálisan, és csak ennek a mérkõzésnek a megnyerése járt a fejünkben, ezt követõen pedig minden jól sült el."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!