Mkhitaryan: Szakmai okokból igazoltam Manchesterbe

Henrikh Mkhitaryan cáfolja azon kritikusai véleményét, akik szerint pénzügyi okokból igazolt volna a Manchester Unitedhez.


Mkhitaryan 26.3 millió font ellenében igazolt az Old Traffordra a Borussia Dortmundtól a nyáron, amely ügyletet a német klub "hihetetlenül jövedelmezõnek" nevezett, Németországban pedig az a hír járja, hogy az örmény középpályás fizetése megháromszorozódott, emellett pedig tetemes aláírási pénz is ütötte a markát.

 

Azonban a 28 éves játékos tagadja, hogy a pénz miatt vette volna az irányt Anglia felé - és ezzel együtt cáfolta a Borussia Dortmund ügyvezetõ-igazgatója, Hans-Joachim Watzke korábbi kritikáját is.

 

"Nem tudom megérteni - ez egyáltalán nem így van" - kezdte a német SportBild napilapnak.

 

"Ha számomra a pénz lenne a motiváló erõ, akkor az Anzi Makhackalahoz igazoltam volna, nem a Borussia Dortmundhoz a Shakhtar Donetsktõl. De én nem ezt akartam. Tovább akartam fejlõdni."

 

Watzke "furcsának" nevezte korábban Mkhitaryan Manchesterbe igazolását, és "csalódottságának" adott hangot a német médiában, hogy az örmény válogatott játékos nem vállalt büntetõt az elõzõ szezonbeli Német Kupa döntõben a Bayern München ellen, amit a Dortmund elveszített.

 

 

"Ha egy mérkõzés alapján akar engem megítélni, akkor az már régen rossz. Valószínûleg elfelejtette, hogy elõtte az egész szezonban mit tettem a csapatért" - tette hozzá Micki.

 

"Belõttem volna a büntetõt Berlinben. De van egy edzõnk és 11 játékos volt a pályán, és beszéltük, hogy ki fog odaállni."

 

Mkhitaryan azt követõen, hogy angliai pályafutásának elsõ hónapjaiban nagyon messze volt a Vörös Ördögök kezdõcsapatától, az utóbbi idõszakban José Mourinho legénységének egyik legnagyobb húzónevévé vált, és örömét fejezte ki azt illetõen, hogy egy másik korábbi Bundesliga sztár, Bastian Schweinsteiger kiharcolta magának, hogy újra számítsanak rá a csapatnál.

 

"Nagy örömömre szolgál, hogy újra esélyt kapott."

 

"Õ pontosan tudja, mit kell tennie a pályán. Csak pozitívan tudok nyilatkozni róla; nagyszerû személyiség."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!