Mourinho: Tavasszal meglepetést okozunk

Jose Mourinho szerint a Manchester United amikor csak lehet, megpróbál meglepetést okozni ellenfeleinek tavasszal.


A manchesteri menedzser a Leicester elleni, múlt heti meccsen tett taktikai változtatására utalt, amikor is megváltoztatta Henrikh Mkhitaryan posztját, ami nagy hatással volt a Unitedre.

 

Az örmény tagja volt a támadó triónak Zlatan Ibrahimovic és Marcus Rashford mellett, míg mögöttük Juan Mata nyújtott támogatást, ám a félidõ fele táján történt változtatás után Micki Ibrahimovic mögé került középre.

 

Egy gyönyörû szólógól, egy Matának adott gólpassz és a meccs legjobbjának járó díj után Mourinho Mkhitaryant dicsérte, amikor az újságírók a Rókák elleni szerepkörérõl kérdezték. A United menedzsere csapata azon képességét is kiemelte, mely révén képesek meglepetéseket okozni megkevert taktikával, ha a meccs úgy igényli.

 

"Mindenhol be fogom vetni, ahol csak kell" - felelte Mourinho, amikor az örmény legjobb pozíciójáról kérdezték.

 

"Bal bekk poszton is szerepeltettem, szóval készen áll. A profilja nem változott, de a mentalitása igen. Készen áll arra, hogy értünk játsszon és amit az elmúlt hétvégén tettünk, az olyan, amit egyre sûrûbben fogunk tenni - elkezdünk egy rendszerben játszani és megpróbáljuk meglepni az ellenfelet, de a csapat készen áll arra, hogy meccs közben változtasson. Ez olyan dolog, amit csak akkor lehet megtenni, ha a gárda bizonyos szinten érett, együtt dolgozott már valamennyit, eltelt némi idõ, bizonyos ismeretekkel rendelkezel arról, mit tehetnek a játékosok; azon a héten mindkét dolgot gyakoroltuk."

 

 

"Készen álltunk erre is és arra is, én pedig mondtam a játékosoknak, hogy váltsanak. Nem szükséges, hogy cserét hajtsak végre emiatt, csak a szerepköröket kell felcserélni, de nem kell semmilyen cserét meglépni. Tehát készen kell állni, mert 5, 10 vagy 20 perc után talán változtatni fogunk."

 

"Azt gondolom, egyre több és nagyobb kapacitásunk van arra, hogy megpróbálkozzunk ilyen dolgokkal és megpróbáljuk meglepni az ellenfelet, vagy nehézséget okozzunk a mérkõzés alatt."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!