Zlatan: Három trófeát nyerhetünk

Zlatan Ibrahimovic szerint a Manchester Unitednek három különbözõ sorozatban kell sikerre törekednie, hiszen 11 napon belül négy kupameccs is vár a csapatra.


A United 9-ese komoly hatással volt a Watford elleni gyõzelemre úgy is, hogy ezúttal õ nem talált be Juan Mata és Anthony Martial mellett. A szombati siker azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök továbbra is nyomást gyakorolnak a Premier League tabellájának elején állókra.

 

Jose Mourinho csapatára most négy kupameccs vár, kettõ az Európa-ligában a Saint-Etienne ellen, majd a Blackburn elleni FA-kupa összecsapás, valamint a Southampton elleni Ligakupa-döntõ február 26-án.

 

Ibrahimovic szerint a bajnoki címre kicsi az esély, de tudja, a Vörös Ördögök izgatottan állnak a többi sorozathoz.

 

"Csak tovább kell mennünk" - nyilatkozta a svéd csatár a tegnapi bajnokit követõen. "Tovább akarunk jutni az EL-ben, jó meccsünk lesz hazai pályán a Saint-Etienne ellen. Az idei öt trófeából egyet már megnyertünk, a további négyben pedig még állunk."

 

 

"Az elöl lévõ négy klub közül csak egy lesz bajnok. A többi nem nyer trófeát, de nekünk már van egy és jöhet a második is, ráadásul még állunk az Európa-ligában és az FA-kupában, úgyhogy ha nem leszünk bajnokok, legalább megpróbálunk 2-3 trófeát begyûjteni."

 

A manchesteriek rövid idõre feljöttek a tabella 5. helyére, ahol október óta nem voltak, de miután a Liverpool legyõzte a Tottenhamet, ismét visszacsúsztak a hatodik pozícióba. Zlatan azonban azt mondja, a United csak egyet tehet, gyõznie kell.

 

"Tudjuk, hol vagyunk, hónapok óta beragadtunk abba a pozícióba. Talán 20 percig voltunk az 5. helyen, most pedig ismét visszaestünk oda, ahol voltunk, de tudjuk, mit kell tegyünk. Továbbra is nyerni kell, hogy feljebb lépdeljünk a tabellán és reménykedni, hogy a többiek pontokat buknak és megelõzhetjük õket."

 

A Watford elleni siker után csalódott maradt a csatár amiatt, hogy nem sikerült betalálnia, pedig lett volna esélye erre.

 

"Többet is szerezhettünk volna; én is betalálhattam volna. Egy vagy két jó helyzetem volt, be kellett volna lõni. Úgy értem, az ilyen találkozókon nincs sok lehetõséged és amikor akad elõtted, azt értékesíteni kell. Ezért egy kicsit csalódott vagyok, de jól éreztem magam a meccsen."

 

 

"Sok labdát kaptam, próbáltam helyzeteket létrehozni, stabilitást adni a csapatnak. Az egyetlen, ami hiányzott az a gól volt, de próbáltam Matának és Mkhitaryannak megadni a lehetõséget, hogy körülöttem játszanak és több bizalmat adni a srácoknak."

 

Csütörtökön a Saint-Etienne látogat az Old Traffordra, majd hat nappal késõbb Franciaországban lesz a visszavágó. Ibra szerint mindkét meccs nagyon fontos lesz a továbbjutás szempontjából.

 

"Ez kétmeccses játszma, két döntõ. Nem jelent semmit, ha csütörtökön jó eredményt érünk el; mindkét találkozón jó eredményt kell elérnünk!"

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!