Bailly: Mourinho videókkal segített fejlõdni

A Manchester United elefántcsontparti védõje a Saint-Etienne elleni mérkõzés elõtt beszélt arról, hogy hogyan segített számára a portugál menedzser a beilleszkedésben.


Eric Bailly szerint Jose Mourinho nagyban hozzájárult a hét hónap alatt ahhoz, hogy sokat tudjon fejlõdni a Vörös Ördögök csapatában.

 

A védõ felfedte, hogy az edzés mellett sokszor egy videószobában mesélt a menedzser arról, miként szeretné, ha a 22 éves játékos fejlõdne a jövõben. A tanácsokat megfogadta és szemmel láthatóan kiváló teljesítményt nyújt hétrõl-hétre.

 

A fiatal játékos 30 millió fontért érkezett az elõzõ nyáron a Villarreal csapatától és kezdi otthon érezni magát a csapatban. Valószínûleg kezdõként léphet pályára a csütörtöki Európa-liga meccsen. A mérkõzés elõtt az újságírók a menedzserrõl és a csapatról kérdezték õt.

 

"Abban különbözik más edzõktõl, hogy személyesen foglalkozik mindenkivel - niylatkozta Eric"

 

"Videókat mutatott különbözõ szituációkról, amelyek általában elõfordulnak a védelemmel és magam is tapasztalom."

 

"Idõt szánt rá, hogy személyesen elmondja a dolgokat és a taktikát. Nagy segítség volt tõle. Megpróbáltam gyakorolni ezeket és a tapasztalata sokat segített."

 

 

Bailly kénytelen volt kihagyni nyolc meccset az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, azonban újra oszlopos tagja a Vörös Ördögök védelmének, amelyhez Phil Jones és Marcos Rojo sérülése is hozzájárult.

 

"Ha a válogatott miatt vagy távol, akkor is nehéz újra a kezdõbe kerülni a visszatérés után. Nagyon erõs a keretünk."

 

"Szerencsés voltam, hogy rögtön a szezon elején már játszhattam. Ez sokat segített, hogy fejlõdjek és felvegyem az angol foci ritmusát. De a játék soha sem garantált, sokat kell küzdeni a kezdõért."

 

 

A Manchester United a szezon második felében négy porondon is versenyben van, akár 66 meccset is játszhatnak, amennyiben az Európa-ligában és az FA-kupában is tovább menetel a csapat.

 

Bailly csupán 51 felnõtt mérkõzéssel a háta mögött érkezett a csapathoz, ám a zsúfolt program nem igazán riasztja meg a védõt.

 

"Ez olyas valami, amit eddig még nem tapasztaltam, hisz a Villarreal csapatának nem volt ennyi mérkõzése. Tudtam, hogy ez teljesen más lesz."

 

"Tehát számítottam erre, de mindig a következõ meccsre összpontosítunk. Jelenleg a fejünkben csakis a Saint-Etienne elleni mérkõzés van, amelyet csütörtökön játszunk."

 

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!