Herrera: A hozzáállás volt a siker kulcsa

Ander Herrera hiszi, hogy a Vörös Ördögök "legjobb hozzáállása" volt az egyik fõ oka, hogy a Manchester United ki tudta harcolni az FA-kupa továbbjutást a Blackburn Rovers 2-1-es vasárnapi legyõzésével.


A címvédõ korán hátrányba került az Ewood Parkban, miután Danny Graham a 17. percben gólt tudott szerezni, azonban Marcus Rashford nem sokkal késõbb ki tudott egyenlíteni, majd egy remek Pogba-Ibrahimovic összjátéknak köszönhetõen a svéd gyõztesgólt tudott szerezni és ezzel a negyeddöntõbe juttatta a Unitedet, ahol a Chelsea elleni kemény összecsapás vár majd rájuk.

 

Herrera hiszi, hogy a Manchester United hozzáállása kulcsszerepet játszott az alacsonyabb osztályú ellenféllel szembeni továbbjutásban.

 

"Szerintem nagyon komoly erõfeszítéseket téve játszottunk" - kezdte Herrera a MUTV-nek.

 

"Boldogok lehetünk, hogy mindenki ilyen hozzáállást tanúsított. Nem mindig elegendõ jó hozzáállással játszani, legtöbbször a lehetõ legjobbra van szükség."

 

"Soha nem könnyû ilyen körülmények között játszani, mert az ilyen típusú ellenfelek mindig az utolsó leheletükig küzdenek azért, hogy legyõzzenek minket. Minden második szándékú labda, pontrúgás fontos ilyenkor, mert ha labdát veszítesz a saját térfeleden, akkor bajba kerülsz."

 

"Szerintem mindenkivel elégedettek lehetünk, mert fantasztikus hozzáállásról tettünk tanúbizonyságot, emellett pedig a minõség is megvolt, úgyhogy amikor a hozzáállás rendben van, akkor elõbb-utóbb a gól is jönni fog."

 

A döntõ jelentõségû gól a csereként beálló Ibrahimovic révén született meg, aki nagyszerûen játszott össze a szintén a padról beszállva a mérkõzés képét megváltoztató Pogbával, Herrera pedig csakis dicsérõ szavakkal tudott beszélni a svéd csatárról.

 

 

"Tudjuk, hogy mennyire fontos is õ a számunkra" - tette hozzá.

 

"Szerintem pontosan ugyanígy van ezzel a menedzserünk is, aki azt is tudja, hogy mikor lehet számunkra döntõ jelentõségû a beállása is. Õ pedig el is döntötte a mérkõzést, fantasztikus gólt szerzett Paul remek passzából."

 

Herrera nem felejtkezett el a United végig kitartó szurkolótáboráról se, akik végigénekelték a találkozót, de rámutatott az alaposan felforgatott csapat védekezésének fontosságára is.

 

"Az összes ilyen [alacsonyabb osztályú ellenfél elleni] mérkõzésen játszottam, mióta a United játékosa vagyok, és nagyon szeretem ezeket, mert a hangulat mindig csodálatos, és ilyenkor rengeteg szurkoló kísér el minket, akik varázslatos támogatásban részesítenek minket."

 

"A pálya talaja nem volt éppen a legmegfelelõbb a játékra, de a csapatunk nagyon jó szinten teljesített. A menedzser több változtatást is eszközölt a kezdõcsapatunkban, amire szerintem mindenkitõl a megfelelõ választ kapta, úgyhogy boldogok lehetünk."

 

"Rengeteg mindent meríthetünk ebbõl a meccsbõl. Mi voltunk a jobb csapat a pályán és az elsõ pillanattól kezdve irányítottunk. Õk fantasztikus gólt szereztek, de aztán volt néhány jó helyzetünk és elvégeztük a feladatunkat."

 

A Vörös Ördögök továbbra is minden fronton érdekeltek, ahol elindultak ebben a szezonban, a hétvégén pedig már a Ligakupa döntõje vár rájuk. Herrera pedig abban reménykedik, hogy a United még távolabb is juthat.

 

"Errõl, azaz a trófeákért való harcolásról szól ez a klub. Minden címért, trófeáért harcban vagyunk, tiszteljük a történelmünket, ezt pedig minden egyes mérkõzésen bizonyítjuk."

 

"Néha jól, néha rosszabbul megy a játék, de a hozzáállás mindig remek, most pedig jó lendületben vagyunk. Remélhetõleg ezt folytatni is tudjuk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!