Ibrahimovic: Elviszem a balhét

Zlatan Ibrahimovic vállalja a felelõsséget a Manchester United pontvesztéséért a Bournemouth ellen, miután 72. percben elvégzett büntetõjét Artur Boruc kivédte.


A svéd csatár, aki az elsõ félidõben a kiállítás szélén táncolt Tyrone Mingsszel való összecsapása után, egyértelmûen csalódott, de egyben filozofikus volt az 1-1-es eredmény kapcsán.

 

"Nagyon csalódottak vagyunk" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Gyõznünk kellett volna. Elviszem a balhét. Kihagytam a büntetõt. Rengeteg helyzetem volt, amikbõl be kellett volna találnom. Nem tettem meg és teljeséggel vállalom a felelõsséget. Talpra fogok állni ebbõl és még erõsebben fogok visszatérni, folytatni fogom ahol abbahagytam. Ezzel semmi szokatlan nincs, korábban is elõfordult és újra elõ is fordulhat."

 

"Tovább fogunk dolgozni, tovább megyünk és nem lehajtott fejjel. Úgy értem, hogy ha sok helyzetet dolgozol ki, akkor gólt kell szerezned. Ezekbõl gólnak kell születnie és azt is akartunk szerezni. Rengeteg helyzetet hibáztunk el, nekem pedig eredményesnek kellett volna lennem. Csak egy pontot szereztünk, ami azáltal még elfogadhatatlanabb, hogy emberelõnyben játszottunk. Már az elsõ félidõben le kellett volna zárnunk a mérkõzést."

 

 

A Mingsszel való összecsapás kapcsán, amely során elõbb a védõ megtaposta a csatár fejét, amikor az éppen a földön feküdt, majd kettejük légipárbajánál egy könyökössel törlesztett, a Vörös Ördögök házi gólkirálya egyértelmû volt magyarázatával.

 

"A könyöklési szituációnál magamat védve ugrottam fel" - tette hozzá.

 

"Nagyon magasra ugrottam, õ pedig nekem ugrott. Egyenesen felugrottam, õ pedig sajnálatos módon neki ugrott a könyökömnek. Ilyen helyzet elõfordul - én a labdáért mentem, és sajnos õ pedig nekiugrott a könyökömnek. Semmi egyéb célom nem volt vele, nincs ezzel kapcsolatban már mirõl beszélni. Remélhetõleg nem sérült meg."

 

"Nézzék, ami a pályán történik, az ott is marad. Soha nem voltam az a játékos, aki a kamerák elé állva azt magyarázza, ezt vagy azt ezzel vagy azzal a céllal csinálta, ezt meg azt meg nem. A futball kemény játék, én pedig nem azért vagyok itt, hogy bárkit is hibáztassak. Ehelyett vállalom a teljes felelõsséget. Nem szereztem gólt, mi pedig nem nyertünk."

 

"Minden mérkõzésbõl tanulunk. A mai eseményekbõl is tanultunk. Én is tanultam valamit, ahogy mindenki más is. A következõ mérkõzéseink a kupában lesznek [az FC Rostov és a Chelsea ellen], remélhetõleg nem ismétlõdik meg az, ami a mai napon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!