Korai hírek a hétfõi meccs elõtt

Jose Mourinho megerõsítette, a lehetõ legerõsebb csapatát fogja nevezni hétfõn, amikor a Manchester United a Chelsea otthonába látogat az FA-kupa nyolcaddöntõjében.


A Vörös Ördögök nélkülözni kénytelenek Zlatan Ibrahimovic-ot, aki megkezdi három mérkõzésre szóló eltiltását. Mourinho elismerte, hogy a svéd csatár nélkül nehéz lesz, de eltökélt, hogy egykori csapata ellen mindenük megvan ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el.

 

"Három napunk van és utaznunk is kell" - nyilatkozta a menedzser az MUTV-nek. "Londonba kell mennünk. Ez nagyon nehéz. Nincs Zlatan, de úgy megyünk oda, hogy mindenünk megvan. Nem állítunk ki egy gyengített csapatot, mint olykor más klubok szokták - a Manchester United nem teheti meg ezt."

 

"Tudjuk, hogy az Európa-liga nagyon fontos nekünk, az FA-kupa pedig csodálatos. Nem mehetünk oda tartalékosan, próbáljuk kezelni a helyzetet csapaton belül és erõs tizeneggyel kiállni, hogy versenyben legyünk velük."

 

"A Manchester United a Manchester United; a sorozat címvédõje! Nem a Chelsea hibája, hogy hétfõn kell játszanunk. Lesznek változtatások csütörtökhöz képest, de nem tartalékokkal fogunk kiállni."

 

 

A Rostov elleni 1-1 egyik pozitívuma volt Henrikh Mkhitaryan visszatérése, aki gólt szerzett és 67 percet pályán is töltött Oroszországban. A középpályás így plusz lehetõséget jelent Mourinho számára, aki azonban megerõsítette, az örmény még nem nyerte vissza teljesen erõnléti állapotát.

 

Azonban Eric Bailly ismét játszhat, miután letöltött egy - európai - mérkõzésre szóló eltiltását. A portugál menedzser így kevergetheti játékosait, hiszen a United továbbra is minden fronton harcban áll.

 

"Mindkét ajtót nyitva akarjuk tartani" - folytatta Jose. "Folyamatosan pontokat kell szerezzünk a Premier League-ben, hogy nyitottak legyenek az esélyeink, itt pedig a negyeddöntõben vagyunk. Már egy trófeát bezsebeltünk, ami mindenkinek remek érzést jelent. Most a Premier League-ben az elsõ négy hely valamelyikéért kell mennünk, míg az EL-ben a Rostov ellen kell megküzdenünk."

 

Ami pedig a Stamford Bridge-re történõ visszatérést illeti, Mourinho így reagált: "Chelsea? Nem másabb. Nyilván a meccs elõtt és után is találkozni fogok néhány szurkolóval és olyan emberekkel, akiket kedvelek. Mindig is jó kapcsolatom volt a drukkerekkel, de számomra ez szakmai dolgokról szól."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!