Chelsea 1-0 Manchester United

A Vörös Ördögök egy órát emberhátrányban játszottak és végül egy gólt kapva kiestek az FA-kupából.


Meglepetésre bekerült a kezdõcsapatba Marcus Rashford, aki felgyógyult betegségébõl és vállalta a játékot, így a csapat után utazott Londonba. Ám Jose Mourinho így sem volt túlzottan kisegítve, csatár szempontból semmiképp.

 

Jól kezdte a mérkõzést a manchesteri alakulat, bátor játékot mutattak a játékosok és õk tûntek támadóbb felfogásúnak. Két lehetõség is adódott elõttük, elõbb Rojo fejese szállt kapu fölé, majd Mkhitaryan lövése kerülte el centikkel a kaput.

 

Az elsõ negyedóra után kegyetlen nyomás alá helyezte ellenfelét a Chelsea, Hazard egy csellel elküldte Smallingot, megindult a kapu felé, majd a tizenhatoson belülrõl tüzelt, a Darmianon megpattanó labdába De Gea ujjheggyel még beleért, ami nagyon kellett. A megítélt szögletet kapu elé küldte Willian, a játékszer Cahill elé került, aki Rojo mellõl, 7 méterrõl lõtt, De Gea azonban hihetetlen nagyot hárított.

 

Egy perccel késõbb Alonso centerezése találta meg majdnem Luizt, ám Smalling hatalmasat mentett.

 

Szerencsére a nyomás nem tartott sokáig és a United feljebb tudott lépni, ám látszott, hogy a támadásokkal gondok vannak, Rashford egyedül nem igazán tudott érvényesülni, a társak nagyon késõn zárkóztak fel hozzá.

 

Sajnos Herrera gyorsan összeszedett két sárgát, ami miatt a 35. percben emberhátrányba került Mourinho csapata. Hazard homorításait könnyen megette Michael Oliver, ez tény. 

 

A portugál menedzser azonnal változtatott, lehozta Mkhitaryant és pályára küldte Fellainit, így Rashford még magányosabbá vált a hazai védõk között.

 

Az emberelõnnyel nem sokra ment a Chelsea az elsõ félidõben, komoly helyzetekig sem jutott, Moses lövése volt legközelebb a gólhoz, de az is bõ méterrel elkerülte a kaput.

 

Sajnos a második játékrészben nem kellett sokáig várni a gólra. Ha egy csapat úgy betömörül, mint tette azt a manchesteri gárda, az egyik eredményes megoldás az átlövés lehet. Az 51. percben Kante is így gondolkozott, meg is lett az eredménye, hiszen 24 méterrõl leadott lövése a jobb alsó sarokban kötött ki.

 

A gól után minden folytatódott úgy, mint elõtte, a Chelsea támadott, a United védekezett, ám az 59. percben elképesztõen nagy esély adódott a vendégek elõtt az egyenlítésre. Egy felívelt labdát nézett el Luiz, Rashford megiramodott, bolondot csinált Cahillbõl, ám Courtois hatalmasat hárított a fiatal csatár lövésénél. Kár érte, az ilyen lehetõségeket gólra kellene váltani!

 

Folyamatosan ellenfele térfelén labdázgatott Conte csapata, de sem Willian, sem Costa, sem pedig Hazard nem tudott újabb gólt szerezni, pedig több helyzetük is adódott.

 

A 67. percben kultúrestet is láthattak a jegyet váltók. Costa elõbb megmutatta, micsoda színész veszett el benne, majd Rojónak tálalt egy monológot, talán Shakespeare lehetett, de nem biztos.

 

A Vörös Ördögök hõsiesen védekeztek, ám hátrányban támadni kellett volna, viszont tíz emberrel ez nehéznek, sõt talán lehetetlennek tûnt. 

 

A 82. percben Pogba lövése kerülte el egy méterrel a hazai kaput, statisztikát javította, de komoly veszélyt nem jelentett.

 

Már a rendes játékidõ is letelt, amikor gyors kontrát vitt végig a hazai gárda, Fabregas lövését De Gea kitolta, majd a spanyol ismételt, de egy védõ hatalmas blokkal mentett.

 

A ráadás nem hozott már komoly lehetõséget, így a címvédõ búcsúzott ma este.

 

 

1

 

FA-kupa, negyeddöntõ
Chelsea 1-0 Manchester United
Stamford Bridge

 

Vezette: Michael Oliver

 

 

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Luiz, Cahill, Moses(Zouma 89.), Kanté, Matic, Alonso, Willian(Fabregas 81.), Costa(Batshuayi 92.), Hazard
Nem használt cserék: Begovic, Terry, Chalobah, Pedro

 

United: De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Rojo, Darmian, Herrera, Pogba, Young(Lingard 81.), Mkhitaryan(Fellaini 37.), Rashford
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Blind, Carrick, Mata

 

Gólszerzõ: Kante 51'

 

Sárga lap: Costa illetve Herrera, Young

 

Piros lap: Herrera

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!