Mkhitaryan: A legjobb teljesítményem még csak most jön

A Manchester United fazonszabásza, Henrikh Mkhitaryan hiszi, hogy még mindig csak tanulja a Premier League-ben való szereplés fortélyait, és hangsúlyozza, a java még csak most jön majd tõle.


Az örmény válogatott csapatkapitánya magabiztos azt illetõen, hogy a 2017/2018-as szezonra teljes összhangba kerül az angol bajnoksággal és nagyon keményen dolgozik azon, hogy ehhez a játékával is alkalmazkodjon.

 

Bár Mkhitaryan már idén is megcsillantotta képességei legjavát, emellett pedig a szezon hátralévõ részére is nagy célokkal rendelkezik, amelyekbe beletartozik az Európa-liga megnyerése is, hajthatatlan azt illetõen, hogy még nem tudta folyamatosan megmutatni tudása nagy részét.

 

Amikor a United Reviewban arról kérdezték, teljesen alkalmazkodni tudott-e már, így felelt:

"Nem, még nem. Továbbra is vannak olyan területei a játékomnak, ahol fejlõdhetek és fejlõdni is fogok. Nagyon jól ismerem magamat és ezért biztos vagyok benne, hogy jobb teljesítményre is képes vagyok. Jobban is fogok teljesíteni, mert magabiztos vagyok."

 

"Magamban nagyon jól tudom, hogy többre vagyok képes, és szeretném azt mondani, hogy a jövõ év lesz az, ahol még több góllal és gólpasszal tudom majd segíteni a csapatomat."

 

"Természetesen egy játékos esetében minden szempontból van lehetõség a fejlõdésre. Nem lehet egyetlen olyan oldala se a játékunknak, amelyre azt mondhatjuk, hogy ebben jók vagyunk, ezen már nem kell semmit dolgoznunk. A játékod minden egyes mozzanatát tökéletesítened kell, mert mindig keményen kell dolgozni azért, hogy fejlõdj."

 

 

Ha bármilyen extra motivációra lenne ahhoz szükség, hogy hozzásegítse csapatát a stockholmi Európa-liga fináléba való bejutáshoz, a tény, hogy sérülés miatt kihagyni kényszerült a Southampton ellen megnyert Ligakupa döntõt, mindenképpen ott mocoroghat a gondolataiban.

 

"Igen, természetesen megfordul a fejemben, de a legfontosabb dolog, hogy a csapat végül meg tudta nyerni" - tette hozzá.

 

"Számomra a csapat sikere áll az elsõ helyen, az minden egyéni elismerésnél többet ér, úgyhogy nagyon boldog lennék, ha ebben az évben még egy döntõt játszhatnánk. Soha nem lehet tudni, mit hoz a holnap, de megpróbáljuk fejben rendezni a gondolatainkat, pozitívan gondolkodni és a lehetõ legjobbat kihozni magunkból."

 

"Az Európa-liga megnyerése az egyik legfõbb célom a szezonban. Természetesen mindez nem lesz könnyû, a sorozat ezen szakaszában már különösen elmondható, hogy nincsenek könnyû ellenfelek. Természetesen felfogtuk az Anderlecht elleni negyeddöntõ párharc fontosságát."

 

"Nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy két kõkemény mérkõzés vár majd ránk ellenük. Az Anderlecht nem könnyû ellenfél. Szerintem néhány ember azt gondolhatta, 'Ah, megkaptuk az Anderlechtet, akiket könnyû lesz majd legyõzni', de ez nem így van. Ezt onnan tudom, hogy láttam néhány mérkõzésüket az európai kupaporondon az idei szezonból, és azt kell hogy mondjam, nagyon jól játszanak és nagy kvalitásokkal rendelkezõ játékosaik vannak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!