Mata: David miért menne el?

Juan Mata nem lát okot arra, amiért David De Geának el kellene hagynia a Manchester Unitedet.


Miután újabb kiváló szezont futott a kapuban, a találgatások tovább folytatódnak arról, hogy a 26 éves hálóõr az Old Traffordról a Bernabeuba igazolhat.

 

De Gea - aki legutóbbi három szezonban az év játékosa lett a Vörös Ördögöknél - az utóbbi nyáron közel állt ahhoz, hogy a Real Madrid játékosa legyen, ám az utolsó pillanatban meghiúsult az üzlet.

 

A pletykák szerint a spanyol kapust ismét szeretné megszerezni a királyi gárda, de Mata reméli, honfitársa és csapattársa marad a klubnál.

 

"Nos, úgy gondolom, õ boldog itt és elkötelezett a klub iránt. Na és szerzõdés köti ide" - mondta Juan.

 

"Egyértelmûen teljesen hozzászokott Angliához, boldog Manchesterben. Számomra õ egy nagyszerû ember, remek játékos. Ha esetleg nem a legjobb kapus a világon, de az elsõ háromban biztos benne van."

 

"Nagyon sok pontot hozott nekünk a legutóbbi szezonban, õ lett a legjobbunk, nagyon boldog és nem látok okot arra, amiért változtatnia kellene. Így remélem, hogy még több góltól ment meg minket."

 

 

De Gea várhatóan visszatér a kezdõcsapatba ma, amikor a Vörös Ördögök a Tottenham otthonában lépnek pályára  Zlatan Ibrahimovic, Luke Shaw, Marcos Rojo, Ashley Young és Tim Fosu-Mensah nélkül. Marouane Fellaini sem léphet pályára, õ eltiltását tölti még, Paul Pogba pedig hazarepült, mert elhunyt édesapja.

 

Mourinho elmondta, az utolsó három bajnoki során rotálni fogja játékosait, hiszen várhatóan a csapat nem ér oda a top 4-be, így az Európa-liga döntõje lehet a kiemelt cél.

 

Az Ajax elleni, május 24-i döntõ nem csak trófeát jelenthet a csapat számára, de biztos Bajnokok Ligája helyet a következõ szezonra.

 

"Hatalmas lehetõsége volt a Celta Vigonak a meccs utolsó másodpercében" - nyilatkozta Mata a CNN-nek John Guidetti helyzetére emlékezve. "Én már azt gondoltam, gólt kaptunk, de szerencsére nem így lett és mehetünk a döntõbe. Nagyon boldog vagyok, hogy sok szurkoló jöhet Svédországba, Stockholmba. Remélhetõleg ünnepelhetnek velünk."

 

"Voltak hullámvölgyek, hullámhegyek a szezon során. Nem vagyunk olyan elõkelõ helyen, mint talán kellene a Premier League-ben, de ha megnyerjük a döntõt, akkor a következõ szezonban a Bajnokok Ligájában is szerepelhetünk."

 

"Megnyertük a Community Shieldet, a Ligakupát, most esélyünk van az EL-gyõzelemre is, beszéljünk errõl a meccs után, remélhetõleg mosolyogva elmondva, jó szezonunk volt."

 

"Hiszen ha a következõ szezonban játszhatunk a BL-ben, miközben három trófeát is nyerünk, akkor az nagyszerû szezont jelentene."

 


Talksport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!