Mata blogja: A nagy döntõre várva

A szezon alatt minden hétfõn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekrõl ír. A mai posztban a Premier League szezonzárása és az Ajax elleni Európa-liga döntõ szolgáltatták a fõbb témákat.


Üdv mindenkinek,

 

Még csak néhány óra telt el a Premier League idei szezonjának befejezõdése óta. Ez volt a hatodik szezonom Angliában, hogy repül az idõ! Hogy precíz legyek, most vasárnap volt a 6. évfordulója, hogy utolsó mérkõzésemet játszottam a Valenciaban. Minden nagyon gyorsan történt, legalábbis visszagondolva így érzem, de emellett azt is tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, amiért ilyen nagyszerû tapasztalatokat gyûjthettem karrierem során. Emellett azt is gondolom mindig, hogy a java még csak most jön.

 

Vasárnap saját közönségünk elõtt fejeztük be a Premier League-t, tele fiatal játékosokkal! Gratulálok Josh Harropnak, Demi Mitchellnek, Joel Pereiranak, Scott McTominaynek és a nagyon fiatal Angel Gomesnek, mert tudom, hogy ez a tapasztalat nagyon pozitív hatással lesz a fejlõdésükre. Õk mindannyian kiváló játékosok és biztos vagyok benne, hogy teljesítményük legjavát fogják nyújtani az elkövetkezendõ években, hogy megszilárdítsák helyüket a legmagasabb szinten. Sok szerencsét kívánok mindannyiuknak. A klub és az akadémia nagyon büszke lehet, hogy ennyi fiatal játékos mutatkozhatott be a felnõtt csapatban; ez azt is bizonyítja, hogy milyen jó munkát sikerült végezni ezekkel a fiúkkal, emiatt pedig nagyon boldog vagyok!

 

 

A Premiershipre térve, úgy érzem, hogy volt nagyon sok jó mérkõzésünk, és tulajdonképpen sikerült nagyon sokáig veretlennek maradnunk; mindazonáltal, a túl sok döntetlen megakadályozott minket abban, hogy a bajnoki címért harcolhassunk, amelyet mind a klub, mind pedig a szurkolók megérdemeltek volna. Szerencsére sikerült kiharcolnunk magunknak, hogy az Európa-liga megnyeréséért eséllyel induljunk, és természetesen minden erõnkkel azon vagyunk, hogy megtegyük ezt illetõen az utolsó lépést is. 

 

Amikor a stockholmi fináléra gondolok, akkor nagyszerû emlékek jutnak eszembe az Amsterdam Arenaról, ahol nemrég lehetõségem volt egy nagyszerû trófeát elhódítani. A Manchester Unitednek még soha nem sikerült elhódítania az Európa-ligát; reményeim szerint sikerül ezt a trófeát is elhoznunk az Old Traffordra, teljessé téve ezzel a klub múzeumának gyûjteményét. Fantasztikus lenne.

 

Nem kell szerintem azzal fáradnom, hogy azt boncolgatom, mennyire nehéz dolgunk is lesz az Ajax ellenében. Szemet kápráztató és támadó szellemiségû futballt játszanak fiatal, ám annál ígéretesebb játékosokkal. Ez a játékstílusuk juttatta õket el a döntõig, ennek köszönhetõen pedig rengeteg önbizalommal rendelkeznek. Remélem mi kitudjuk használni tapasztalatunkat a gyõzelem megszerzéséhez. Senki nem izgatottabb nálunk a döntõ kapcsán, függetlenül a játékosok életkorától. Ráadásul ez a mérkõzés dupla nyereménnyel kecsegtet, mert mint tudjátok, a sorozat gyõztese jövõre automatikusan a Bajnokok Ligája fõtábláján találja magát, ami szintén nagyon nagy cél a csapatunk számára. Rövidre fogva, megtiszteltetés, hogy egy újabb európai kupadöntõ részese lehetek, és remélhetõleg olyannyira jól alakul majd a végkimenetele, hogy a lehetõ legjobb módon kezdhetjük meg a nyári szabadságunkat. Természetesen ezt miattatok is elakarjuk érni, nem csak magunk miatt, mert az egész szezon során nyújtott lenyûgözõ támogatásotok miatt maximálisan megérdemlitek! 

 

Emellett szeretnék gratulálni a Real Madridnak a spanyol bajnoki címhez. Ahogyan arra számítottam, szoros harc volt, és egészen az utolsó fordulóig kellett várnunk arra, hogy kiderüljön a végsõ gyõztes kiléte. Végül Zidane csapata bizonyult jobbnak és kiegyensúlyozottabbnak, szóval minden gratulációm az övék. Emellett pedig néhány nap múlva esélyük lesz egy újabb cím begyûjtésére is, Cardiffban.

 

Most elköszönök tõletek. Reményeim szerint egy nagyon különleges estét élhetünk meg együtt szerdán ... Csak kevesen lehettek majd ott velünk a stadionban, de tudjuk, hogy a többiek a távolból is támogatnak majd minket. A tegnapi tiszteletkörünk az Old Traffordon megmutatta, mennyire fantasztikus is a szurkolótáborunk. Az ott kapott taps volt a legnagyobb energiaforrásunk Stockholmra. Mindent bele fogunk adni. Köszönöm mindannyiótoknak az egész szezon során nyújtott támogatásotokat!

 

Legyen szép hetetek, különösen szerdán ;-) Ölelés,

 

Juan


juanmata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!