Mkhitaryan történelmet írt

Azzal, hogy az Ajax elleni EL-döntõn is betalált, Henrikh Mkhitaryan történelmet írt a Manchester Unitednél.


A United 2-0-s sikerének második gólja, amit az örmény szerzett Chris Smalling fejesét követõen történelmi volt, hiszen azzal a találattal Mkhitaryan az egyetlen olyan játékossá vált a Vörös Ördögök történelme során, aki öt különbözõ európai kupameccsen, otthoni környezettõl távol eredményes tudott lenni egy szezonon belül.

 

Korábban négy idegenbeli összecsapáson tudott gólt lõni, eredményes volt a Zorya, a Saint-Etienne, a Rostov és az Anderlecht otthonában is. A belgáknak egyébként hazai környezetben is betalált.

 

Mkhitaryan - aki 11 góllal zárta elsõ manchesteri szezonját - a BT Sportnak nyilatkozva csapattársait méltatta: "Nélkülük nem tudnék ennyi gólt lõni."

 

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem ma a döntõben, hiszen mindenki azt mondta, be fogok találni a fináléban. A legutóbbi meccs után, amikor a Celta Vigo ellen játszottuk a visszavágót, arról álmodoztam minden nap, hogy eredményes leszek a döntõben. Úgyhogy köszönöm a csapattársaknak. Nagyon boldog vagyok."

 

A United történelmének elsõ játékosa, aki négy, idegenbeli meccsen is eredményes tudott lenni Európában David Herd volt az 1964/65-ös Vásárvárosok Kupájában. Dwight Yorke (1998/1999) és Ruud van Nistelrooy (2002/03) a Bajnokok Ligájában tudta ezt megtenni, míg Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney döntõben szerzett góllal érte el a négyet.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!