Mata blogja: Visszatérõ ölelések

Az új szezon alatt is minden hétfõn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekrõl ír. Szezonnyitó posztjában a bajnoki nyitány és múlt héten bejelentett kezdeményezése volt a középpontban.


Üdv mindenkinek,

 

Én is, és a csapat is visszatért :) A legutóbbi bejegyzésem óta eltelt néhány hét után itt az idõ, hogy újrakezdjem az írást és eltöltsek néhány órát vasárnap a számítógép elõtt, hogy elmeséljem nektek, milyen hetem volt. Most már öt éve teszem ezt a szezon alatt, és két fõ okból kifolyólag nagyon kielégítõ dolog ez számomra: ezek olyan csendes pillanatai a hétnek, amikor jut idõ egy kicsit visszagondolni a történtekre, emellett pedig azt is tudom, hogy ti nagyon várjátok, hogy olvashassátok a gondolataimat, vagy legalábbis a közösségi oldalaimon errõl kapok tõletek üzenetet. Különösen egy olyan nap után, mint amilyet most vasárnap az Old Traffordon átélhettem. Amikor a felkészülési szezonban dolgozol, akkor tudod, hogy készen kell állnod a tétmérkõzésekre. Augusztusra fordulva az ember már alig várja, hogy elkezdõdjenek a Premier League küzdelmei. A sorsolásunk alapján az elsõ mérkõzés hazai pályán, a szurkolóink elõtt várt ránk, mi pedig nem is kívánhattunk volna jobb kezdést. A csapat nagyon harmonikusan mûködött, idõnként nagyszerû futballal rukkoltunk elõ, a kapuralövéseink pedig remekül sikerültek. Nagyon jól éreztem magamat a pályán és szerintem ezzel minden csapattársam ugyanígy van. Közülük néhányan (Romelu és Nemanja) ezen az alkalmon debütáltak Vörös Ördögként az Álmok Színházában, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó emlékeket fognak õrizni errõl. Ugyanúgy, mint én, amikor néhány évvel ezelõtt a Cardiff ellen mutatkozhattam be.

 

Öröm volt ilyen mérkõzés részesének lenni, amire nagy szükségünk volt azt követõen, hogy Szkopjében nem tudtuk megszerezni a szezon elsõ címét. Elégedettséggel töltött el, hogy láthattam a mérkõzés után, milyen boldogok a szurkolóink ahogy hazafelé tartanak, illetve amilyen reakciókat kiváltottunk belõlük a közösségi oldalakon. Remélem még nagyon sok ilyen mérkõzéssel örvendeztethetjük meg õket, mondjuk további 37 ugyanilyennel :) Természetesen tudjuk, hogy mindez nagyon nehéz lesz, mert ez a világ legnehezebb bajnoksága és minden mérkõzés hihetetlenül nehéz erõpróba. Ez volt a szezonban az elsõ megszerzett három pontunk, amelyek a szezon végén nagyon fontosak lehetnek.

 

 

Emellett ebben a szezonban további izgalmat jelent majd számunkra, hogy visszatérhetünk a Bajnokok Ligájába is, de ne felejtsük el a két hazai kupasorozatot se. Rengeteg dologért harcolhatunk majd, ahogy mindig, úgyhogy lépésrõl-lépésre kell haladnunk, össze kell tartanunk és fáradhatatlanul dolgoznunk. Így érhetõek el a hosszú távú célok.

 

Ez pedig az élet minden részére igaz. Az elmúlt néhány nap során többen kérdeztetek a Common Goal elnevezésû kezdeményezésrõl, amelyet a streetworldfootball nevû szervezettel közösen indítottunk. Nagyon egyértelmû gondolatunk van azzal kapcsolatban, mit akarunk tenni, és ez olyan dolog, amelyben nagyon erõsen hiszek is: a futball egyedi erejét akarjuk használni arra, hogy megváltoztassuk kicsit a világot, és segítsünk abban, hogy milliónyi ember életkörülménye változhasson meg a világon. Bonyolultnak és távolinak hangozhat, de ezt akarjuk elérni.

 

Nagyon optimista vagyok azt illetõen, hogy világszerte számos kollégám csatlakozik majd hozzánk. Tájékoztatni foglak róla titeket :) Eddig az ötletünk széleskörû támogatásban részesült. Nagyon köszönjük szépen :) Ha szeretnétek többet megtudni a projektrõl, akkor látogassatok el a http://www.common-goal.org/‎ oldalra.

 

Most itt az idõ, hogy elköszönjek. Elsõ napnak nem is volt rossz ... ;) Köszönöm nektek, hogy itt vagytok velem, remélem nem leszek túlzottan unalmas számotokra ebben a szezonban! :)

 

Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan


Juanmata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!