Mourinho: Kedvelem a Jones-féle játékosokat

Jose Mourinho szerint Phil Jones világklasszis középhátvéd lehet, ha elkerülik a sérülések.


A 25 éves védõ jól kezdte a szezont. Az elsõ három bajnoki meccsen Eric Bailly oldalán játszott a védelem tengelyében, és alaposan kivette a részét a három, kapott gól nélküli gyõzelembõl.

 

Jones-t be is hívták az angol válogatottba a Málta, és a Szlovákia elleni világbajnoki selejtezõkre, habár jelenleg egy bokasérüléssel bajlódik.

 

Jones 2011-ben igazolt a Unitedhez a Blackburn Rovers csapatától. Sir Alex Ferguson a Vörös Ördögök jövõbeli csapatkapitányaként beszélt az angol védõrõl, de a folyamatos sérülések komolyan visszavetették Jones fejlõdését. Ennek ellenére még mindig fényes jövõ elé nézhet Mourinho kezei alatt, ha sérülésmentes tud maradni.

 

"Egy potenciálisan nagyon jó játékosról beszélünk" - mondta Mourinho. "Még mindig fiatal, még mindig abban az idõszakban van, amikor sokat tud tanulni, de hosszú-hosszú évekig rendkívül sérülékeny volt."

 

"Jelenleg is egy sérüléssel küzd. A bokája miatt panaszkodott, szóval egy olyan játékosról van szó, akire az orvosi stábnak, az erõnléti edzõnek, és az asszisztensemnek is külön figyelmet kell fordítania az edzõteremben, és mindig a probléma megelõzésén, vagy a felépülésen kell dolgozniuk."

 

 

"Ha sikerül vigyáznunk rá és megóvnunk a sérülésektõl, akkor minden megvan benne, amit egy középsõ védõben szeretek."

 

Mourinho jól áll középhátvédekkel. Victor Lindelöf az elsõ három meccsen még a padon sem kapott helyett, ugyanis a United menedzsere Chris Smallingot részesítette elõnyben.

 

Marcos Rojo, miután felépült a térdsérülésébõl, egy újabb remek alternatívát fog jelenteni, de Mourinho a 19 éves Axel Tuanzebét is sokra tartja.

 

"Smalling nagyon jó formában van, Victor pedig minden nappal egyre jobb lesz" - mondta Mourinho.

 

"A Basel ellen Jones és Eric is el lesznek tiltva, úgyhogy Victor és Smalling fog majd játszani, és ez egyáltalán nem fog gondot jelenteni a számunkra."

 

"Remek keretünk van, a játékosok mentalitása pedig kitûnõ."

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!