Mata blogja: Újra Bajnokok Ligája az Old Traffordon

Az új szezon alatt is minden hétfõn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekrõl ír. Posztjában ezúttal a Bajnokok Ligájába való visszatérés volt górcsõ alatt.


Üdv mindenkinek,

 

Hétfõn egy nagyon különleges hét veszi kezdetét. Elindul a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelemsorozata, ahol Európa sztárcsapatai mellett újra mi is érdekeltek leszünk, mert mi egyértelmûen ehhez a körhöz tartozunk. Az elõzõ szezonban hiányzott számunkra ez a környezet - bár az Európa-ligában mindent kihoztunk abból az évünkbõl ;) azon a bizonyos stockholmi estén - de most újra itt az idõ, hogy a legmagasabb szinten mérettessük meg magunkat. Meg kell majd küzdenünk annak a nehézségeivel, hogy négy sorozatban is helyt kell állnunk, és bizonyítanunk kell, hogy a keretünk tele van tehetséges és motivált játékosokkal, és egyben elég mély is ehhez. Rengeteg mérkõzés van beírva a naptárunkba erre a hónapra, és minden egyes játékos segítségére szükségünk van ahhoz, hogy a lehetõ legtöbb mérkõzést megtudjuk nyerni.

 

Múlt szombaton engedtünk kicsúszni két pontot a kezeink közül, amely az elsõ pontvesztésünk volt a Premier League idei szezonjában, egy mindig nagyon nehéznek ígérkezõ Stoke elleni idegenbeli összecsapáson. El kell ismernünk az ellenfelünket, mert nagyon nehézzé tették a dolgunkat, mint ahogy minden évben tenni szokták, azáltal, hogy leszûkítették a területünket és támadásban is veszélyesek voltak; mindazonáltal mi megtudtuk mutatni, hogy milyen karaktere van a csapatunknak, az utolsó percekben pedig tényleg úgy éreztük, hogy nagyon közel állunk a gyõzelem megszerzéséhez. Emellett ez volt a 150. tétmérkõzésem a United mezében, amire nagyon büszke vagyok és remélem, hogy még nagyon sokszor ennyit játszhatok a csapatban! Ahogyan már fentebb írtam, sajnos ezt nem tudtuk három ponttal ünnepelni, de a csapatmorál továbbra is nagyon pozitív a keddi mérkõzést megelõzõen. Továbbra is vezetjük a bajnoki tabellát, 12 megszerezhetõ pontból 10 egységgel, ami nem nevezhetõ rossznak.

 

 

Most itt az idõ, hogy a Bajnokok Ligájára koncentráljunk, ami ismételten visszatér az Old Traffordra. Már nagyon várjuk, hogy újra hallhassuk a sorozat fantasztikus felvezetõ zenéjét, és biztosak vagyunk benne, hogy a stadionban lenyûgözõ hangulat fog uralkodni, amilyen mindig is szokott lenni az európai kupamérkõzéseken. Az ellen a Basel ellen fogunk játszani, amely magabiztosan nyerte meg a svájci bajnokság elõzõ kiírását. Az elõzõ szezonban is érdekeltek voltak a Bajnokok Ligájában és nagy hiba lenne lebecsülni õket. Már korábban játszottam ellenük, és akkor nagyon nehéz pillanatokat okoztak számunkra szabados stílusú támadójátékukkal. Koncentráltnak kell lennünk, mert nagyon fontos lenne, hogy gyõzelemmel tudjunk kezdeni, különösen annak tekintetében, hogy a hétvégén egy nehéz ellenfél, az Everton következik majd a bajnokságban. Legutóbb vereséget szenvedtek a Tottenhamtõl, de nagyon jól igazoltak, és természetesen ne feledkezzünk el arról se, hogy van egy olyan játékosuk is, mint Wayne Rooney. Reményeim szerint az Old Trafford közönsége úgy fogadja majd, ahogy azt megérdemli. Hogy õszinte legyek, eléggé fura lesz Wayne-t más mezben látni játszani, de õ ezt a döntést hozta a nyáron és minden jót kívánunk neki a jövõre nézve.

 

Közben Spanyolországban asztúriai derbit rendeztek a másodosztályban az Oviedo és a Sporting között, 14 évvel a legutolsó hivatalos egymás elleni mérkõzésük után. Képzelhetitek, mindenki mennyire várta már ezt az alkalmat. Néhány kellemetlen incidenstõl eltekintve, ez már gyerekkorom óta egy nagy rivalizálás volt mindig is. A döntetlen igazságos eredmény, bár az Oviedo jobban játszott.

 

A La Ligaban továbbra is vezet a Barcelona, miután a városi derbin kiütéses gyõzelmet arattak az Espanyol ellen, míg a Real Madrid csak egy pontot szerzett a friss feljutó Levante ellen, amely már az elsõ hetekben nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. A Valencia és az Atletico Madrid gólnélküli döntetlenje során bemutatkozhatott a hazaiaknál Andreas Pereira. Minden jót kívánok neki, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogja magát érezni a csapatban és a városban egyaránt.

 

Madridban véget ért a La Vuelta a Espana és ezúton szeretnék gratulálni két versenyzõnek: a végsõ gyõztes Froome-nak, és Contadornak, amiért olyan hihetetlen módon tudott visszavonulni a kerékpársporttól, hogy bátor versenyzéssel megnyerte a nehéz asztúriai Angliru szakaszt. Gratulálok Alberto, hogy egészen a végéig élt benned a küzdõszellem, és mindazokért, amit karriered során elértél és sikerült számos szurkolót szerezned országunkban a kerékpározás világának.

 

És ha már nagy spanyol sportemberekrõl esik szó, említsük meg Garbine Muguruza és Rafael Nadal nevét is, akik együtt állnak a teniszvilág élén. Mindketten nagyon büszkévé tesznek minket. Nagyon szeretek teniszezni, amit a nyaralásaim során a formában tartásomra is használok. Nincsenek megfelelõ szavak Rafa teljesítményének leírásához. Õ egyszerûen egy fenomenális játékos, aki mindannyiunk számára példaértékû lehet.

 

Néhány órával Nadal meccse elõtt a kosárlabda Európa-bajnokságon szoros mérkõzés után Spanyolország legyõzte az egyik házigazdát, Törökországot, és így már mindannyian a legjobb 8 közötti küzdelemre figyelhetünk. Ki kell élveznünk azt, hogy ilyen játékosgenerációt van szerencsénk látni. Az elmúlt évek során Spanyolország számtalan sportágban produkált kiemelkedõ képességû játékosokat. Ez olyan dolog, amelyre nagyon büszkék lehetünk!

 

Legyen szép hetetek. Ölelés!

 

Juan

 

UI: Ezen a héten újabb jó hírekkel szolgálhatunk a Common Goal projektünk kapcsán. Biztos vagyok benne, hogy nagyon tetszeni fog nektek ;) 


juanmata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!