Mata blogja: Egyenletes tempóban a céljaink felé

Az új szezon alatt is minden hétfõn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekrõl ír. Posztjában ezúttal az elmúlt napok magabiztos gyõzelmei, és az ismételten sûrûnek ígérkezõ elõttük álló hét eseményei szolgáltatták a témát.


Üdv mindenkinek,

 

Intenzív és boldog hetet zárhatott a Manchester United népes családja, ugyanis két Old Traffordon rendezett mérkõzésen két magabiztos gyõzelmet arattunk, érezve a hihetetlenül fontos támogatásokat pedig még gólt se kaptunk egyik mérkõzésen se. A csapat nagyon jól dolgozik, és eddig amit megérdemeltünk, azt meg is kaptuk ezért.

 

A múlt keddi, Basel elleni mérkõzés különleges volt, mert akkor tért vissza a klub a Bajnokok Ligájába. Az, ahogyan sikerült nyernünk, nem csak három pontot, hanem önbizalom növekedést is ért számunkra. A mérkõzés nem volt annyira könnyû, mint amennyire az eredmény mutatja, de õszintén hiszem, hogy megérdemeltük a gyõzelmet. És ugyanez mondható el a vasárnapi, Everton elleni mérkõzésrõl is. Nagyon erõsen kezdtünk az elsõ félidõben - ráadásul micsoda fantasztikus gólt láthattunk Antonio Valencia révén, amely eddig a szezon gólja! - és az 1-0-s eredményt egészen az utolsó percekig tartottuk, amikor aztán több góllal is megtudtuk pecsételni a sikerünket. Szeretném azonban kiemelni Wayne Rooney visszatérését az Old Traffordra. Õ is egyike a Manchester United legendáinak, a szurkolótábortól pedig olyan ovációban részesült lecserélésekor, amilyet megérdemel. Nagyon megindító volt látni, milyen tisztelet árad a szurkolók részérõl egykori csapatkapitányunk irányába. Mindez minket is büszkévé tesz, hogy ehhez a klubhoz tartozhatunk. Szerintem Wayne részérõl még rengeteg elmondanivaló akad a futballban, ehhez pedig minden jót kívánok számára a szezon hátralévõ részére.

 

 

Egyértelmû, hogy boldogok vagyunk, de megpróbáljuk az eufóriát az öltözõ falain kívül hagyni. Bent ugyanis nyugodtak vagyunk és két lábbal a földön állunk. Még nem nyertünk meg semmit, ez ugyanis még csak a kezdet, ilyen sûrû programmal pedig nincs idõnk lelassítani és pihenni. Következõ ellenfelünk egy Championship klub, a Burton Albion lesz, akik abban a hitben látogatnak majd szerdán az Old Traffordra, hogy történelmi mérkõzést játszanak ellenünk. Az elõzõ körben a Fulhamet búcsúztatták, és biztos vagyok benne, hogy ellenünk is meglepetésre készülnek majd.

 

A Premier League-ben szombaton, a Southampton ellen folytatjuk, akik ellen idegenben mindig kellemetlen játszani. Nem könnyû gólt lõni nekik, jó a csapatukon belüli egyensúly. Öröm lesz barátom, Oriol Romeu ellen majd pályára lépni. Megpróbáljuk majd kicsit elkeseríteni azáltal, hogy megnyerjük a mérkõzést egy nappal a születésnapja elõtt ;) 

 

Spanyolországban a Barcelona megtudta õrizni listavezetõ pozícióját, miután egy nehéz szituáción felülkerekedve megfordították a Getafe elleni mérkõzést a második félidõben. A hétvége nagy mérkõzését azonban az Anoetaban játszották; a Real Sociedad mindhárom eddigi bajnokiját megtudta nyerni, a Real Madrid ellen azonban egyetlen pontot se tudtak otthon tartani; a vendégek nagy akarással és hihetetlen gyorsan játszottak, amelyet Gareth Bale nagyszerû gólja is mutat.

 

Szeretnék gratulálni az Atletico Madrid szurkolóinak klubjuk új stadionjának megnyitóját követõen. Személyesen még nem járhattam ott, de a TV-ben lenyûgözõnek tûnik az új létesítményük. Jó emlékeket õrzök korábbi otthonukból, a Vicente Calderonból, ahol olyan fontos pillanatokat élhettem át karrierem szempontjából, amelyeket soha nem felejtek majd, köztük a Valencia mezében elsõ tétmérkõzésen szerzett gólomat is.

 

A futball mellett szeretnék gratulálni a spanyol kosárlabda válogatottnak, amely bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, és különlegesen nagy tapsot érdemel Juan Carlos Navarro, aki utolsó meccsét játszotta a nemzeti csapat tagjaként. Õ az egyik legtehetségesebb játékos volt, akit valaha a parketten láthattam. Micsoda játékos!

 

Ezen a héten ismételten köszönetet kell mondanunk azért, hogy ilyen fantasztikus módon fogadtátok a Common Goal kezdeményezésünket. Mint értesülhetettek róla, két kimagasló képességekkel rendelkezõ nõi futballista is csatlakozott hozzánk: Megan Rapinoe és Alex Morgan. A segítségükkel a mozgalmunk már az Amerikai Egyesült Államokba is elérhet. Emellett mindez azt is mutatja, hogy a célunk elég globális és mindenki számára elfogadható ahhoz, hogy a nõi futballban is képviseltesse magát. Hamarosan újabb hírekkel szolgálhatunk! :-)

 

Legyen szép hetetek. Ölellek,

 

Juan


juanmata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!