Bailly: Nagy fejlõdésen mentünk keresztül

Eric Bailly úgy érzi, már a szezon elejét tekintve is nagy elõrehaladást ért el a Manchester United csapata tavalyi teljesítményükhöz képest.


A megalkuvást nem tûrõ középhátvéd angol Szuperkupa, Ligakupa és Európa-liga gyõzelemhez segítette a Vörös Ördögöket a 2016/17-es idényben, mely elsõ szezonja volt a Unitedben a spanyol Villarrealtól való csatlakozását követõen.

Az elefántcsontparti játékos kihangsúlyozta, sikeres szezon áll mögöttük, azonban úgy hiszi, érezhetõ a különbség idén a csapat játékában, miután három sorozatban is sikeresen rajtoltak el.

"Boldog vagyok, mert ebben az évben láthatóan nagyot léptünk elõre a tavalyi szezonhoz képest" - mondta a középhátvéd, aki Phil Jones-szal a védelem szívében stabil párosként mûködött közre az idény elsõ néhány hetében.

"Ugyanakkor nem hiszem, hogy tavaly rosszak voltunk - jók voltunk - de idén még magasabb a vágy, nagyobb sikereket is érünk el abban, amit teszünk, és remélem, hogy ezt folytatni is fogjuk."

A Vörös Ördögök könnyedén léptek át a Burton Albion együttesén, miután Ligakupa - jelenleg Carabao Cup - címvédésüket 4-1-es gyõzelemmel kezdték a hét közepén. Jose Mourinho annak ellenére, hogy kilenc változtatást is eszközölt, így is 11 válogatott játékost tudott bevetni, Bailly pedig nem gyõzte hangsúlyozni keretük erõsségének fontosságát.

"Ez nagyon fontos számunkra, a csapatnak és a menedzsernek is" - mondta. "Ebben az esetben köztünk is versengés alakul ki, mindig fejlõdnünk kell, mert nem gondolnám, hogy a csapatban bárkinek is bérelt helye lenne. Az esély mindenki elõtt ott van és nekünk pedig minden elénk táruló lehetõséget ki kell aknáznunk, amit a menedzser ad számunkra."

 

 

 


A United következõ mérkõzéséhez délre utazik a Southampton otthonába, akik ellen a csapat tavaly háromszor is pályára lépett, beleértve a rendkívül izgalmas Ligakupa döntõt is. A Szentek jelenleg a tabella kilencedik helyét foglalják el, miután öt mérkõzésen nyolc pontot gyûjtöttek be, Bailly azonban nehéz mérkõzésre számít Mauricio Pellegrino együttese ellen.

"Már most tisztában vagyunk vele, hogy ez egy kemény összecsapás lesz, egy nehéz meccs, hiszen a csapatuk olyan minõségû játékosokkal van tele, akikkel bármilyen szinten nehéz megbirkózni" - mondta. "Oda kell majd figyelnünk. Jól kell követnünk a menedzser utasításait, amiket a héten elmondott nekünk az edzések során, és azzal az erõs mentális hozzáállással kell fellépnünk, miszerint képesek vagyunk trófeákat nyerni."

"Én személy szerint azt gondolom, hogy õk [a Southampton] egy jó csapat, nagyon jó együttesrõl beszélünk, olyan együttesrõl, akik nem adják fel. Úgy vélem ellenünk mindent bele fognak adni, továbbá a saját szurkolóik elõtt játszhatnak majd, ami nem könnyíti meg a helyzetet. Megpróbáljuk minden támadásukat megfékezni és elõnyt kovácsolni minden egyes hibájukból, annak érdekében, hogy megnyerjük a találkozót."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!