Bailly: Meg kell harcolni a helyekért

Eric Bailly elmondása szerint egyetlen Manchester United játékos helye sem biztos a kezdő tizenegyben Jose Mourinho irányítása alatt.


Bailly eddig a Crystal Palace elleni mérkőzés kivételével minden egyes találkozón szerepelt a Vörös Ördögök ezidáig veretlen bajnoki sorozatában, a Sasok ellen is csupán "fáradtság" miatt hagyta ki őt a csapatból menedzsere.

 

A középhátvéd remek párost alkot Phil Jones-szal, a United ugyanis eddig mindösszesen kétszer kapott csak gólt a Premier League idei kiírásában.

 

Chris Smallingnak és Victor Lindelöfnek továbbra is várniuk kell a lehetőségre, és bár Marcos Rojo is a visszatérés útját tapossa, Bailly nem fogja fel magától értetődőnek kezdőbeli helyét.

 

Amikor a United Review arról kérdezte Bailly-t, hogy a versengés jót tesz-e a védőknek, így felelt: "Ez nagyon fontos számunkra, valamint a csapatnak és a menedzsernek is, és ebben a helyzetben köztünk is tapasztalható versengés, mely által folyamatosan fejlődnünk kell, hiszen úgy gondolom senkinek sincs bérelt helye a kezdőcsapatban."

 

"Jó a kapcsolat Phil és köztem, és a másik két középhátvéddel, Chris Smallinggal és Victor Lindelöffel még lehetőségünk sem volt egymás mellett játszani a szezonban" - folytatta Eric.

 

 

"Az én nézőpontom szerint ez rendben van, hiszen négyen is vagyunk középhátvédek, és mindenki készen áll arra, hogy a menedzser nyújtotta bizonyítási lehetőségből a legtöbbet kihozzuk. A lehető legjobb védekezés és a lehető legkevesebb kapott gól a cél, mely a szemünk előtt lebeg."

 

Bailly volt Jose Mourinho első szerzeménye az Old Traffordon, aki 22 éves korában érkezett a Villarreal csapatától és az angol szurkolók köreiben kevésbé volt ismert a neve.

 

Mourinho hatása a játékosra már látható jeleket ölt, azonban Bailly felfedte játékának azon elemét, melyet folyamatosan fejleszt a portugál menedzser kezei alatt.

 

"Számomra egy nézőpont nagyon fontos volt és fejlődést is tapasztalok ezen a téren - és, hogy őszinte legyek, még tovább is tudok haladni ebben az aspektusban - az a játék taktikai része, valamint az ezen a szinten elengedhetetlen magas koncentráció" - mondta Bailly.

 

"Egy fiatal védő számára ez nagyon fontos, és a menedzserünk kezei alatt nagyon pozitívan tekintek a jövőbe."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!