Mata blogja: Két klasszikus meccs

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában ezúttal a válogatott szünet előtti két összecsapás kerül terítékre.


Üdv mindenkinek,

 

Egy hét elteltével újra visszatértünk a győzelmek útjára, bizonyítva ezzel a csapatban lévő kiegyensúlyozottságot és erőt, amely már a szezon elejétől kezdve megfigyelhető volt rajtunk. A Swansea City elleni Ligakupa-, illetve a Tottenham Hotspur felett aratott Premier League győzelmeknek köszönhetően, mindkét esetben kapott gól nélkül, megmutattuk azt, amelyről a blogomban hétről-hétre írok nektek: ez a csapat versenyképes. Ez a két győzelem nyugalmat és önbizalmat hozott a csapatba, ráadásul a Swansea elleni sikerrel egy lépést is tettünk abban a sorozatban előre, amelyben mi vagyunk a címvédők. Következő ellenfelünk december közepén majd a Bristol City lesz a negyeddöntőben, úgyhogy most lesz egy kis időnk a többi sorozatra koncentrálni.

 

Kezdésként ott a Bajnokok Ligája, amelynek keretében kedden a Benfica látogat az Old Traffordra. Nekünk 9 pontunk van, míg nekik egy sincs eddig a csoportkörben, de hatalmas hiba lenne túlzott magabiztossággal tekinteni erre a mérkőzésre. A Benfica nem egy kis csapat, Európa egyik klasszikus csapatáról van szó, amelynek győzelemre lesz szüksége ezen a mérkőzésen. Mi nagyon motiváltak vagyunk: három ponttal biztosítanánk továbbjutásunkat a kieséses szakaszba, emellett az Old Traffordon játszhatunk, ahol a közönségünk múlt szombaton hihetetlen hangulatot varázsolt. Ez egy nagyon fontos mérkőzés, ezt illetően nem is lehet kérdés. Mi pedig így is állunk hozzá.

 

Hasonló mondható el a vasárnapi meccsünkről is. A Stamford Bridge-n vendégszerepelünk, amely mint tudjátok, nagyon fontos helyszín a karrieremben. Már eltelt néhány év azóta, de a Chelsea-nél lévő emberek iránt érzett hálám azóta is ugyanolyan erős amiatt, amit együtt átéltünk. Emellett pedig a regnáló bajnok ellen játszani mindig igazi kihívás, a szezon egyik legnehezebbnek ígérkező mérkőzése, mi pedig meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk begyűjteni a három pontot. Szurkolók millió várják már nagyon ezt a mérkőzést. A Premier League naptárában ez az összecsapás az egyik legkiemelkedőbb a szezon során. 

 

 

Spanyolországban a Barcelona továbbra is megállíthatatlan, az új San Mamésban aratott győzelmükkel pedig megerősítették vezetésüket, amely kiegyensúlyozott játékkal is párosult. A számomra oly különleges státuszban lévő Valencia a második helyezett. Lenyűgöző módon kezdték ezt a szezont, mindenféle mérkőzésen sikerül három pontot szerezniük és egy nagyon izgalmas projekt van ott kibontakozóban. Legőszintébb gratulációmat küldöm nekik. Eközben a Real Madrid viszont botlott a spanyol első osztályban idén bemutatkozó Girona ellen, akiket már régóta ugyanaz a menedzser irányít, aki feljuttatta őket a La Ligaba is. Bár a Real Madrid és a Barcelona között a különbség jelenleg 8 pontos - a Valenciától pedig négy egységnyire vannak a fővárosiak - de biztos vagyok benne, hogy ez csökkenni fog, és harcban lesznek a bajnoki címért. Még csak októberben járunk, az aranyérmeket pedig májusban osztják ... 

 

Végül, de nem utolsó sorban, vasárnap lehetőségem volt találkozni Skandinávia térségét lefedő szurkolói csoportunk néhány tagjával, akik a Tapeo & Wine-ban tartottak összejövetelt. Nagyszerű volt megismerni személyes történeteiket, és érezni azt a szeretetet és támogatást, amely ezekben az országokban élő szurkolóinkból árad felénk. Köszönöm mindegyikőtöknek!

 

Remélem szép hetetek lesz, és ebben a meccseink is a segítségetekre lesznek! ;-)

 

Ölelés,

 

Juan

 

UI: Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak az angol U17-es válogatottnak az Indiában aratott döntőbeli győzelmükhöz. Különösen a tavalyi szezonban a csapattársammá avanzsáló Angel Gomesnek, aki a szezonzáró Crystal Palace elleni bajnokin debütált a felnőtt csapatban. Ő egy nagyszerű generáció tagja, amely még rengeteg sikert fog aratni a jövőben. Gratulálok emellett Spanyolországnak is. Santi Denia együttese fantasztikus munkát végzett a világbajnokságon, megmutatva a spanyol futball legfőbb erényeit. Fantasztikus futballisták pallérozódnak ebben a korosztályban is.

 

Természetesen nem maradhat el a gratuláció Lewis Hamilton esetében se, aki negyedik Forma 1-es világbajnoki címét gyűjtötte be vasárnap. Fantasztikus siker ez a brit motorsport számára.


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Benfica

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!