Zlatan: Oroszlán vagyok

Zlatan Ibrahimovic már nem először hasonlította magát egy oroszlánhoz, ezúttal a visszatérése okán történt mindez.


A svéd csatár a Newcastle elleni mérkőzés 77. percében lépett a pályára, miközben a lelátón mindenki állva tapsolta őt. Ibra először játszott a szezonban azután, hogy még áprilisban megsérült. A szombati mérkőzésen Romelu Lukaku és Marcus Rashford mögé állt be, így mélyebben játszott, mint az megszokott tőle.

 

"Mondtam, oroszlánok nem úgy gyógyulnak, mint az emberek" - mondta mosolyogva az MUTV-nek. "Immár bizonyítottam ezt, nem csak mondtam."

 

"De ha az emberek tudták volna, milyen sérülésem volt, nem hinnék el ezt. Ugyanis az emberek úgy tudják, a keresztszalagom sérült meg, de több rész is sérült a térdemben. De meg akartam ezt tartani magamnak, mert nem kellett, hogy tudja a világ - nagyon érzékeny."

 

Ibrahimovic azt is elárulta, érezte a szeretetet a szurkolók felől, akik már a bemelegítéskor is énekelték nevét.

 

"Még a bemelegítés során hallottam, hogy a drukkerek éneklik a nevem, éneklik a dalom. Ez nagyon sok energiát, szeretetet, motivációt adott, és ilyenkor csak ki akarsz menni a pályára és vissza akarod adni azt, amit kaptál."

 

"Nagyon felvillanyozott, megtisztelő volt és büszkének éreztem magam. Abban a pillanatban én csak fel akartam menni a pályára, érezni a fű illatát és visszaadni mindazt, amit kaptam. Játszani a játékom, annyiszor labdába érni, amennyiszer csak lehet, érezni, hogy szabadon játszom, azokat tenni, amiket a sérülés előtt tettem, mert amíg sérült voltam, nem tudtam ezeket csinálni."

 

"Hálás vagyok, hogy tudok futni, tudom tenni a dolgom, olyanokat, amiket egy oroszlán tesz!"

 

A United előző szezonjának legeredményesebb játékosa nagyon boldog, amiért felépült és tudja, eltökéltsége kulcsfontosságú volt felépülésében.

 

"Csodálatos visszajönni. Nagy köszönet, amiért ismét tudok játszani azután, ami történt. Minden nap nagyon megbecsülöm, hogy felhúzhatom a focicipőt és keményen dolgozhatok, azt a játékot játszhatom, amit imádok és amit egész életemben játszottam és ami a legtöbbet jelent számomra."

 

 

"A feladás nem volt opció, csakis az, hogy mindent beleadjak. Célok elérése érdekében nagyon makacs vagyok. Mikor lesérültem, az volt a célom, hogy a lehető legerősebben térjek vissza. Más választás nincs!"

 

"Amikor eldöntök valamit, akkor nagyon koncentrálok, mindent 200%-on teszek. Nem hagyom, hogy bárki megállítson és nem adom fel."

 

Bár nagyszerű érzés volt Ibra számára, hogy ismét játszhatott egy pályafutást veszélyeztető sérülés után, a csatár elismeri, nagyon kemény utat járt be.

 

"Nehéz időn vagyok túl. Keményen dolgoztam; sokan álltak mellettem, ők tudják, min mentem át, de itt vagyok és játszom" - folytatta.

 

"Rendkívül boldog és büszke vagyok, mindenkitől jött az energia, ugyanazt az imádatot adták, ugyanazt az energiát adták, amit én adok önmagamnak, és ez az, ami továbbvisz, ez a motiváció."

 

"Ez áldozat, amit azért hozol, mert valamit vissza akarsz adni. Ha magányos lettem volna, szerintem nem tudtam volna megcsinálni ezt, úgyhogy köszönöm a szurkolóknak, a csapattársaimnak, a családomnak, az edzőknek és a klubnak, mert hittek bennem és tudják, mire vagyok képes."

 

"Most csak azt akarom, hogy visszaadjak valamit, ezt próbálom megtenni, ezt fogom megtenni."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!