Kulcsfontosságú kérdések a City elleni meccs előtt

Az Old Trafford fogja vendégül látni az idei első városi derbit vasárnap, ami egyértelműen a szezon eddigi legnagyobb mérkőzésének ígérkezik. Itt van 5 kulcs kérdés amiről beszélhetünk a holnapi meccs előtt.


Tudják-e csökkenteni a Vörös Ördögök a két csapat közötti távolságot?

Erre a kérdésre kíváncsi minden United szurkoló, hogy vajon José Mourinho fiai meg tudják-e verni a Premier League listavezetőjét. A Vörös Ördögök megnyerték az eddigi összes hazai mérkőzésüket ebben az évben és ha nem kapnak ki vasárnap, akkor felállíthatnak egy új rekordot. 41 veretlen mérkőzés zsinórban az Old Traffordon.


A City ezalatt veretlenül vezeti a Premier League idei kiírását és minden mérkőzésüket megnyerték idegenben. Úgy tűnik ez egy különleges hétvége lesz az Álmok Színházában.

 

 

Kihat-e majd a City játékosaira a hétközi Bajnokok Ligája forduló?


Pep Guardiola fiai elszenvedték idei első vereségüket szerda este amikor is kikaptak 2-1-re a Shakhtar Donetsktől Ukrajnában. A City edzője hét helyen is változtatott az előző bajnoki fordulóhoz képest és több nagy név is pihenhetett, mint például Kevin De Bruyne, míg Fernandinho, Leroy Sane és Sergio Aguero (csereként beállva) játszottak. Bár úgy tűnhet a hosszú utazás hatással lehet a csapatra, a vasárnap késő délutáni kezdés enyhíthet ezen.


Ki lesz Pogba helyettese?


Mint tudjuk Pogba eltiltott és nem játszhat vasárnap, miután piros lapot kapott az Arsenal elleni mérkőzésen az Emiratesben múlt szombaton. Mourinho megerősítette, hogy nagy eséllyel Matic pályára fog lépni, de vajon ki lesz a partnere a középpálya belső részén? Ha Marouane Fellaini elég fitt, hogy játsszon az egy harcias opció lehet, míg Ander Herrera úgyszintén alkalmas lehet erre a sok energiát igénylő szerepre a pályán.


Más távollévők esetében Mourinho megerősítette, hogy Eric Bailly és Michael Carrick nem fog visszatérni vasárnap, de Phil Jones és Zlatan Ibrahimovic visszatérhetnek.

 


Vajon Lingard tudja folytatni a rendkívüli formáját?


Jesse-nek a Watford ellen 4:2-re megnyert találkozón lőtt gólja is versenyben van az év gólja címre, valamint duplázni tudott a legutóbb az Arsenal ellen is. Az ő Emiratesben lőtt két gólja jelentette a különbséget a United és az Ágyúsok között. Így már 6 gólos a szezonban és szinte biztosra vehetjük, hogy ez a helyi srác pályára fog lépni a vasárnapi derbin, főleg, hogy az edző pihentette őt a hétközi Bajnokok Ligája meccsen, amit végül hátrányból fordítva megnyertek a Vörös Ördögök.

 


Ismét a három középhátvédes formációt fogjuk látni?


Az United a három középhátvéddel való felállást játszotta az utolsó három megnyert mérkőzésen a Watford, Arsenal és CSKA Moszkva ellen, de vajon Mourinho ismét be fogja vetni ezt a taktikát és ha igen ki lesz az a három középhátvéd akik lehetőséget kaphatnak vasárnap? Hét közben ezeket a szerepeket a Victor Lindelöf, Chris Smalling, Daley Blind hármas töltötte be, még úgy is, hogy az az előtti két mérkőzésen Marcos Rojo kapta meg a lehetőséget. Phil Jones szintén esélyes lehet ha már elég fitt hozzá.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!