Gibson reménykedik Scholes maradásában

A Manchester United középpályása, Darron Gibson reméli, hogy csapattársa, Paul Scholes vállal még egy évet az Old Traffordon.


Scholesról már régóta tudvalévõ, hogy fontolóra vette jövõjét, miután jelenleg is futó szerzõdése ennek az idénynek a végén lejár.

 

A 36 éves középpályás idén többször is fiatalkori önmagát idézve remekül szervezte, és irányította a csapat játékát, a szezon elején vezéregyénisége volt a Vörös Ördögöknek.

 

Természetesen Manchesterben mindenki, így Sir Alex Ferguson is szeretné meggyõzni egykori felfedezettjét, hogy folytassa játékospályafutását, és ezzel nincs másként Darron Gibson se, akit nagy örömmel töltene el, ha veterán csapattársa még egy évet vállalna, annak ellenére, hogy a két játékos vetélytársa egymásnak a Manchester United kezdõcsapatába kerülésért vívott harcban.

 

"Szeretném ha maradna még" - mondta Gibson a skysports.com-nak az EA Sports FIFA 11 Ultimate Team promóciós rendezvényén.

 

"Úgy hiszem, õ még mindig egy klasszis játékos, aki még mindig nagy hatással van a csapatunk játékára."

 

"Természetesen már õ is közelít pályája vége felé, de szeretném, ha még egy évig láthatnám játszani."

 

 

Gibson nem ment el szó nélkül a másik örökifjú veterán, a rekordot rekordra halmozó Ryan Giggs mellette se, akit minden futballista számára példaértékûnek tart.

 

A walesi szélsõ pár éve átadta a múltnak Sir Bobby Charlton megdönthetetlennek hitt pályáralépési rekordját a Manchester Unitedben, majd ebben a hónapban a klub legtöbb bajnoki mérkõzésén pályára lépõ játékosává is elõavanzsált. Így nem csoda, hogy Gibbo csakis dicsérõ szavakkal tudja illetni Giggs munkásságát.

 

"Õ egészen egyszerûen hihetetlen" - tette hozzá.

 

"Minden futballistára inspiráló hatással lehet."

 

"Az, hogy valaki 37 éves korára is ilyen magas szinten, ilyen jó egészségügyi állapotban játszon, az szinte felfoghatatlan."

 

Edwin van der Sar korábban bejelentette, hogy a szezon végén szögre akasztja kapuskesztyûit, és visszavonul az aktív labdarúgástól, a holland portás pótlása pedig az ír középpályás szerint komoly problémákat jelenthet majd a Vörös Ördögök számára.

 

"Szerintem egyértelmû, hogy egy új kapus után nézünk Edwin visszavonultával, de az biztos, hogy nagyon nehéz lesz megfelelõ helyettes találnunk utána. Õ nagyon fontos része a csapatunk gépezetének."

 

A 23 éves válogatott játékos tehát igazán nagyszerû, és egyben példaértékû játékostársakkal van körülvéve Manchesterben, amellyel kapcsolatban úgy vélekedk, rengeteget tanulhatott ebbõl, és hogy Sir Alex Ferguson keze alatt játszhat.

 

"Véleményem szerint hatalmas fejlõdésen mentem keresztül Sir Alex Ferguson irányítása alatt."

 

"Õ egy kimagasló képességû menedzser, de nem csak õ, hanem az olyanok, mint Scholes, Giggs, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, és a Manchester United összes játékosa nagy hatással van a pályafutásomra, hiszen napról-napra egyre több mindent tanulhatok, sajátíthatok el. Az hogy velük játszhatok együtt, hatalmas tapasztalatot jelent számomra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!