Magyarázat Mkhitaryan hiányzására

José Mourinho magyarázatot adott arra, miért hagyta ki a Manchester United meccsnapi kereteiből Henrikh Mkhitaryant az utóbbi mérkőzéseken.


Az örmény középpályás a Vörös Ördögök legutóbbi 8 összecsapásából 7 alkalommal csak a lelátóról nézhette csapata játékát, és legutóbbi, Brighton elleni november 25-i mérkőzésén is csak csereként kapott lehetőséget.

 

Így nyilván nem is érhette váratlanul Mourinhot, amikor a szerda esti, Bournemouth ellen 1-0-ra megnyert bajnokit követő sajtótájékoztatóján Mkhitaryan hiányzásával kapcsolatban kérdezték.

 

 

A portugál menedzser ennek keretében rámutatott, a középpályán és a támadószekcióban tapasztalható bőséges merítési lehetőség okán nem csak a kezdőcsapatba való bekerülésért, de a kispadra való leülésért is nagy harc folyik.

 

"Csak hat mezőnyjátékosom lehet a kispadon, és nekem arra is törekednem kell, hogy az ott helyet foglaló játékosok között meglegyen az egyensúly - most volt két védőm és [Daley] Blind, aki különböző posztokon is megállja a helyét. Ott volt Ashley Young aki mindegyik szélen, és a szárnyvédő pozíciókban is tökéletesen eltudja látni a feladatát" - kezdte Mourinho.

 

"A kispadon ült még [Ander] Herrera középpályásként, [Zlatan] Ibrahimovic csatárként, illetve [Marcus] Rashford hátravont ékként és szélsőként. A pályán volt [Anthony] Martial, [Juan] Mata és Jesse [Lingard]. Miki játszatása azt jelentette volna, hogy valamelyiküket ki kellett volna hagynom, és jelen pillanatban úgy éreztem, hogy ők azok, akik megérdemlik [a játéklehetőséget]."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!