Jose: Zlatan képes tizest játszani

Jose Mourinho úgy véli, Zlatan Ibrahimovic képes játszani csapatában a 10-es poszton is.


A csatár - aki egyébként a 10-es mezt viseli - kezdőként szerepelt szerdán, a Bristol City elleni Ligakupa mérkőzésen, ahol egyedüli csatárként játszott, majd miután Romelu Lukaku beállt a második félidőben, mélyebb poszton focizott a svéd.

 

Ibra - aki csapatkapitány volt hét közben - először volt kezdő a szezonban, miután felépült térdsérüléséből és április óta első gólját lőtte egy megpattanó szabadrúgásból.

 

Mourinho több játékost is bevetett már a tízes poszton, az egyetlen csatár mögötti pozícióban, miközben csapata 4-2-3-1-es felállásban szerepelt. Tízesként játszott már Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Paul Pogba és Jesse Lingard is, utóbbi tündökölt is a legutóbbi hetekben.

 

A Leicester City elleni bajnokira való elutazás előtt Mourinhót arról is kérdezték, Ibrahimovic szerepelhet-e ezen a poszton, mire a menedzser így felelt: "A legutolsó meccsen ott játszott, miután Daley Blind helyett Lukakut küldtük fel, és így a belga szerepelt kilencesként, Zlatan pedig tízesként."

 

"Tudom, hogy abban az időszakban játszott ott, amikor már kezdett erősen fáradni, de persze ott vannak területek, ahol egy tizes játszik és területek, ahol Ibrahimovic - még akkor is, amikor egyértelműen 9-est játszott - jól érzi magát. Úgyhogy miért ne játszhatna ott?"

 

 

A King Power Stadiumban sorra kerülő találkozó egyike lesz annak a négy bajnokinak, melyeket kilenc nap alatt kell lejátszania a Vörös Ördögöknek - Karácsony másnapján a Burnley ellen lép pályára a gárda, majd a Southampton elleni, hazai meccs, amit újév napján az Everton elleni találkozó követ.

 

Mourinho javarészt Lukakut használta csatárként - aki csak a szeptemberi, Burton Albion elleni Ligakupa összecsapást hagyta ki, ám a sűrű program miatt a teljes keretét bevetheti most.

 

Bár a menedzser szerint Ibrahimovic erőnléti állapota még nincs azon a szinten, hogy teljes mérkőzést játszhasson, úgy gondolja, a következő hetekben többet láthatjuk a tavalyi házi gólkirályt.

 

"Igen, ő is egy lehetőség" - folytatta a portugál. "Egy órát játszott a Bristol ellen, vagy egy kicsit többet is. De nyilván ő is egy opció lehet arra, hogy kezdőben legyen helye. Kilencven perc még valószínűleg sok neki - persze ez függ magától a meccstől is. De szerintem készen áll arra, hogy kezdjen."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leicester City - Manchester United

Premier League 19. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!