Manchester United 2-0 Derby County

Lingard és Lukaku góljaival a United továbbjutott az FA-kupa negyedik körébe.


Több változtatást végrehajtott Jose Mourinho az előző kezdőcsapatához képest, ám a Vörös Ördögök így sem álltak fel tartalékosan.

 

Jól is kezdtek a hazaiak, a Derby szinte ki sem tudott jönni saját térfeléből az első 15 percben. Leginkább Paul Pogba szerepelt aktívan, több lövéssel is próbálkozott, de sem ő, sem Jesse Lingard és Marcus Rashford nem tudott vezetést szerezni.

 

A 19. percben kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást Juan Mata, aki a jobb felső sarkot célozta meg, ám Carson kapus a levegőben úszva nagyot végett.

 

A félidő felénél kicsit feljebb tudott lépni a County, néhány perc erejéig fújhattak a játékosok, és néha sikerült eljutniuk beadásokig, ám Smalling vezérletével állta a sarat a manchesteri védelem.

 

Sokat nem hagyta ellenfelét pihenni a United és az utolsó 10 percet megnyomta, folyamatosan vezette a támadásokat, melyek azonban nem végződtek góllal. Legközelebb Rashford járt a találathoz, de Mkhitaryan beadása utáni fejese a kapufáról visszapattant a mezőnybe.

 

A vendégek sokat köszönhettek Carsonnak, aki több alkalommal védett remekül, így gólnélküli első félidő zárult Friend játékvezető sípszavával.

 

Mourinho cserére szánta el magát a szünetben, lehozta a formán kívül szereplő Mickit és Lukaku folytathatta helyette.

 

Kissé zavartan kezdett a manchesteri alakulat fordulás után, az első 5 percben teljes zavar volt a játékosok között, akik képtelenek voltak labdát tartani és a félpályát sem lépték át.

 

Öt perc után azonban mintha varázsütésre minden megváltozott volna és Rashfordék ott folytatták, ahol az első 45 percet befejezték. Rengeteg támadást vezettek a hazaiak és számos lövést küldtek kapura, ám Carson nagyot védett Mata, Pogba és az angol támadó lövéseinél is. Ráadásul szerencséje is volt a kapusnak, aki legtöbbször csak ütni tudta a próbálkozásokat, de egyszer sem került rossz helyre a kipattanó labda.

 

A Derby leginkább a Unitedben nevelkedett Lawrence révén próbált veszélyeztetni, de sok eredménye nem volt. Bár egy esetben Romerónak nagyot kellett védenie.

 

Már az utolsó 20 perc kezdődött meg, amikor Lingard passza után Rashford ismét kapufát lőtt. Szinte még fel sem ocsúdtak a szurkolók, amikor Lukaku is a kapufát találta el, bár ez az eset les is volt, így talán jobb is volt, hogy nem lett gól...

 

Lingard is aktivizálta magát, ő is kapura lőtt, Carson ezúttal Pogba elé ütötte ki a labdát, de szerencséjére a francia középpályás eltörte a játékszert.

 

Talán már az újrajátszás lebegett a Kosok előtt, amikor jött a csapás számukra. Martial lőtte fel a labdát Lukakunak, aki Lingard elé tálalt, a december hónap legjobbja átvette a bőrt, majd kis külsőt beleadva kegyetlenül kilőtte a hosszú felsőt. Carsonnak esélye sem volt ennél a lövésnél.

 

 

Megérdemelten szerzett vezetést a manchesteri gárda, melynek sikerült is bebiztosítani a továbbjutást, amikor a 90. percben Pogba saját tizenhatosán belülről vágott ki egy beadást, Lukaku a félpályánál megtartotta azt, majd egy cselt követően megindult kapu felé, Martial hatalmasat sprintelt, meg is kapta a labdát a belga csatártól, ám önzetlenül vissza is passzolt Romeluhoz, aki nem hibázott és beállította a 2-0-s végeredményt.

 

A helyzetkihasználás ma sem volt tökéletes, de végül csak sikerült győzni, továbbjutni, így most néhány nap pihenő vár a srácokra, ami jól jön.

 

 

FA-kupa, 3. forduló
Manchester United 2-0 Derby County
Old Trafford, 73899 néző

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: Romero - Lindelöf, Smalling, Blind, Shaw - Herrera, Pogba - Mata(Martial 67.), Lingard, Mkhitaryan(Lukaku 46.) - Rashford(Fellaini 79.)
Nem használt cserék: Pereira, Darmian, Rojo, McTominay

 

Derby: Carson - Wisdom, Keogh, Pearce, Olsson - Huddlestone, Thorne, Russell(Hansen 77.), Lawrence(Bennett 81.), Weimann - Winnall(Vydra 67.)
Nem használt cserék: Mitchell, Martin, Baird, Nugent

 

Gólszerző: Lingard 84', Lukaku 90'

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!