FA-kupa: Folytatás idegenben

A Manchester United idegenbe, a Yeovil Townhoz látogat majd az FA-kupa 4. fordulójában. A párharcokat január 26 és 29 között bonyolítják majd.


A világ legrégebbi kupasorozatában ma este, a Brighton és a Crystal Palace meccs előtt tartották a 4. forduló sorsolását a Vörös Ördögök korábbi kiválósága, Rio Ferdinand, illetve Dennis Wise segítségével. 

 

A League Two (angol negyedosztály) 21. helyén szerénykedő Yeovil jelenleg a sorozat  legalacsonyabban rangsorolt állva maradt együttese. Nem is oly rég, 2015. januárjában pedig már vendégül látták a manchesterieket a Huish Parkban, amikor a 3. fordulóból Angel Di Maria és Ander Herrera góljaival jutottak tovább a vendégek.

 

 

A Kesztyűsök ezen kívül még kétszer futottak össze nevesebb ellenfelükkel, ám mindkettő a Vörös Ördögök sikerével zárult - az 1937/38-as szezonban 3-0 az Old Traffordon, míg az 1948/49-es idényben 8-0, utóbbi a United történetének legnagyobb arányú győzelme az FA-kupában.

 

A Manchester Unitednek jó esély kínálkozik arra, hogy ismét a legtöbb FA-kupa sikerrel rendelkezhessenek holtversenyben, miután a címvédő, és jelenleg ezt a titulust egyedül birtokló Arsenal (13 győzelemmel) búcsúzni kényszerült a másodosztályú Nottingham Forest ellenében. Vasárnapi, 4-2-es vereségük volt az első alkalom az Ágyúsok történetében 1996 óta, hogy a 3. fordulóban estek ki.

 

Az FA-kupa 4. fordulójának párosításai:

Liverpool v West Brom

Peterborough v Fleetwood vagy Leicester

Huddersfield v Birmingham

Notts County v Wolves vagy Swansea

Yeovil v Manchester Utd

Carlisle vagy Sheffield Wednesday v Stevenage vagy Reading

Cardiff vagy Mansfield v Manchester City

MK Dons v Coventry

Millwall v Rochdale

Southampton v Watford

Middlesbrough v Brighton vagy Crystal Palace

Bournemouth vagy Wigan v Shrewsbury vagy West Ham

Hull v Nottingham Forest

Newport v Tottenham

Norwich vagy Chelsea v Newcastle

Sheffield Utd v Preston


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!