Mkhitaryan nincs a meccsnapi keretben

Henrikh Mkhitaryan nem fog pályára lépni szombaton a Burnley ellen, erősítette meg José Mourinho, miután tovább folynak a tárgyalások egy esetleges csereügyletről Alexis Sanchez kapcsán.


Mourinho elmondása szerint ő várakozó állásponton van az átigazolási hírek kapcsán, de kijelentette, ő nem vesz részt az egyezkedési folyamatban.

 

Pénteken képi és videós anyag is készült arról, ahogyan Henrikh Mkhitaryan megérkezett a Vörös Ördögök carringtoni edzőközpontjába a csapat edzését megelőzően.

 

Amikor ennek kapcsán megkérdezték Mourinhot arról, Mkhitaryan játszani fog-e a Burnley ellen, a portugál menedzser így felelt:

"Nincs a meccsnapi keretben. De nagyon jó erőnléti állapotban van, kiváló edzésmunkát végez."

 

Mourinho azt is kijelentette, semmilyen fejleményről nem tud Alexis Sanchez várható Unitedhez igazolásával kapcsolatban.

 

"Mindenki egyértelműen tudja, hogy éppen hol járunk ebben az ügyben, különösen azt követően, hogy az Arsenal menedzsere ilyen tisztán beszélt az egészről, úgyhogy nem lenne értelme semmit se rejtegetni vagy tagadni" - tette hozzá.

 

"De még nincs véglegesítve, egyáltalán nem tettünk még pontot az ügy végére. Jelen pillanatban Mkhitaryan a mi játékosunk, Sanchez pedig az Arsenalé. Mivel holnap mérkőzést játszunk, ezért szeretnék most ebből a folyamatból kikapcsolni, és arra koncentrálni, ami jelenleg a legfontosabb feladatunk." 

 

A Sky Sports News értesülései szerint még nem született meg az egyezség az ügylet összes résztvevője között, amelybe beleértendőek a játékosok ügynökei is.

 

 

Mourinho azonban nyomatékosította, az ő szerepvállalása ebben az átigazolásban addig tartott, hogy közölte a klubbal a Sanchez iránti igényét.

 

"Néha az emberek azt hiszik, hogy az egyes átigazolásokban a menedzserek oroszlánrészt vállalnak" - folytatta.

 

"Szerintem sok múlik ebben a tekintetben a klub profilján, és hogy milyen megállapodás mentén kötünk szerződést egy-egy feladatra, az én esetemben pedig amikor a tárgyalóasztalhoz kell ülni, akkor jobban szeretek azokból a helyzetekből kimaradni."

 

"Ez ebben az esetben is így van, távol maradok tőle. Csak nyugodt lelkiállapotban várom a híreket. Nem teszek többet ennél."

 

Amikor zárszóként arról kérdezték, mi akadályozza az ügylet véglegesítését, Mourinho így felelt:

"Nem tudom. Az én érintettségem ebben a helyzetben csak annyi volt, hogy elmondtam az okokat, miért akarom hogy megszerezzük ezt a játékost, nem több. Nem vagyok benne."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Burnley - Manchester United

Premier League 24. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!