Mourinho értékelte a tegnap látottakat

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho örült a profi csapatmunkának és Alexis Sanchez bemutatkozásáról is beszélt a Yeovil Town elleni, 4-0-ra megnyert FA-kupa meccset követően.


KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY
"Azt hiszem, ez egy profi teljesítmény volt. Volt már tapasztalatuk az egészről, mert néhány évvel ezelőtt szintén játszott itt a csapat, amikor néhány játékos szerepelt már, és tudták, az első gólig nehéz dolgunk lehet. És ha ők lőttek volna először gólt, a helyzet még nehezebbé vált volna. Kemény első félidő volt, nagyon szervezetten játszottak, tudták, mit akarnak tenni a pályán. Hallgattam a menedzserüket, hogy miket mond a játékosainak, nagyon szervezettek voltak, de profik voltunk és a második félidőben az 1-0-val olyan területeket nyertünk, melyek az első játékrészben nem voltak meg. Jött a második gól és azzal lezárult a meccs."

 

REMEK BEMUTATKOZÁS ALEXIS-TŐL
"Nagyon boldog vagyok. Nem hiszem, hogy bármi meglepetés lett volna bárki számára, miután három éve a Premier League-ben van, minden héten játszik, szóval mindenki ismeri őt. Ő az a fajta játékos, akit veszel és nem gondolkozol azon, hogy az angol labdarúgáshoz kellene alkalmazkodnia, úgyhogy nem lepett meg. Ő egy fantasztikus játékos, amit meg is mutatott a három év során, valamint az elmúlt három napban, mióta velünk edz, szóval nagyon nagy erősítés. Mindenki nagyon örül, hogy hozzánk igazolt. Jó játékosok jó játékosokat akarnak, Alexis pedig fantasztikus. A kérdés mindig az, ki fog kiesni miatta. Hol fog játszani. Nekünk ezek nem kérdések. Számunkra az a lényeg, hogy elképesztő csoportunk van támadó játékosokból, ő egy újabb tag, aki kicsit érettebb, tapasztaltabb a többieknél. Extra érettséget és klasszist jelent nekünk. Nagyon elégedett vagyok vele."

 

SANCHEZNEK KELL JÁTÉKIDŐ?
"Szerintem kell, hogy pályán legyen. Nem játszott az Arsenal legutóbbi 2-3 találkozóján, edzései sem voltak tökéletesek, mert félig az Emirates-ben, félig pedig Manchesterben volt, így nem edzett jól. Pedig kell, hogy jó edzéseket csináljon, ahogy tette azt a héten és játszania is kell. Nem voltam biztos a 90 percben, azt akartam, hogy 60, 70 vagy 75 percet szerepeljen, ami jó volt, mert kezdték megérteni, miként játszik, ő pedig kezdte megérteni a társakat."

 

 

A MEGFELELŐ HOZZÁÁLLÁS
"Lenyűgözött a hozzáállása és azt gondolom, jól végeztem a munkám abból a szempontból, hogy elmondtam a játékosoknak, készen kell állniuk a kemény meccsekre. Olykor a top játékosok elvesztik a fejüket ilyen mérkőzéseken, elvesztik az egyensúlyt és büntetést kapnak. Megértem a játékvezető döntését, amikor nem adott piros lapot [Nathan Smith csúnya belépője után, Alexis ellen], mert ez egy különleges nap volt és ha tíz emberrel kellett volna játszaniuk 11 ellen, akkor a játék azon szakaszában talán le is zárult volna a meccs, szóval megértem. De mi imádjuk az FA-kupát, szeretünk ilyen stadionokba jönni, de a játékosoknak egy kis védelemre van szükségük. A jó dolog Alexis esetében, hogy ő egy kemény srác, remek mentalitása van és örülök mindennek, amit tett. Szeretett volna játszani. Tudtam, hogy nehéz lesz számára, nem lesz könnyű összecsapás neki. De örülök annak, ahogyan teljesített."

 

A CSAPATKAPITÁNY VISSZATÉRT
"Fantasztikus, hogy Michael Carrick visszajött. Nagyon szomorú, amikor arra gondolunk, hogy májusban befejeződhet pályafutása, mint játékos. De lesz egy zseniális segédedzőm, úgy vélem. Segíteni akarok neki, hogy egyre jobb legyen, de nagy kár, hogy elveszítünk egy olyan játékost, aki mindent jól csinál a pályán."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!