Mata blogja: Egy tökéletes hét

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát a pénteki FA-kupa siker, és az előttük álló feladatok szolgáltatták.


Üdv mindenkinek,

 

Mivel közelítünk január végéhez, azt mondhatjuk, hogy ugyanazon a szinten és ugyanazzal a mosollyal zárhatjuk, mint ahogy a 2018-as évet kezdtük: öt mérkőzésből öt győzelemmel, gólt sem kapva. Természetesen boldogok vagyunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a szezon döntő jelentőségű részéhez érkeztünk el, és annyit elmondhatok, hogy erősnek és lelkesnek érezzük magunkat ahhoz, hogy úgy harcoljunk céljainkért, amennyire csak tudunk.

 

A Yeovil elleni pénteki győzelmünkkel már készülhetünk az FA-kupa következő körére, amely egyébként egy nagyon izgalmas sorozat. A végeredmény tekintetében felmerülhet, hogy ez egy könnyű mérkőzés volt számunkra, pedig nem: a Yeovil Town megnehezítette a dolgunkat és nagyon jó ellenfél ellen játszhattunk a személyükben.

 

Alexis Sanchez számára ez a mérkőzés jelentette a debütálást a Vörös Ördögök színeiben. Az érkezése nagyszerű hír, mert egy olyan szintű játékos, mint ő, minden csapaton belül növelné a versenyhelyzetet, és egyben a versenyképességünket is. Ő egy nagyszerű játékos és biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz. Pontosan ezen a héten volt négy éve, hogy az Old Traffordra igazoltam, és lejátszhattam első mérkőzésemet a klub mezében. Amint a Manchester United játékosává válsz, már semmi sem lesz ugyanaz. Nagyon különleges érzés a klub részének lenni, és mindenkit biztosíthatok arról, hogy ugyanúgy élvezek minden egyes mérkőzést, mint akkor a Cardiff City elleni bemutatkozásomkor. Soha nem fogok felhagyni azzal, hogy köszönetet mondjak nektek napról-napra. Köszönöm nektek, különleges dolog a klub részének lenni. 

 

 

Nem szeretnék elfelejtkezni arról, hogy ismételten minden jót kívánjak Henrikh Mkhitaryannak, egy nagy tehetséggel megáldott futballistának és barátnak, aki megérdemli, hogy jó dolgok történjenek vele az életben. Érezd jól magadat az új klubodban, hamarosan látjuk egymást!

 

A közeli jövőben két mérkőzés vár ránk, amelyek közül mindkettőt ezen a héten játsszuk majd, amely értelmében újabb próbatételek elé néz az utóbbi idők kiváló sorozata. Először Londonban, a Tottenham ellen lesz jelenésünk, amely mindig a szezon egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzése szokott lenni. Nagyon jól állják a sarat és nagyszerű játékosaik vannak minden csapatrészben, emellett pedig kiváló menedzser irányítja őket. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzést játszunk majd egy olyan stadionban, amelyről mindannyian szép emlékeket őrzünk. A Wembley-ben mindig különleges játszani. 

 

Aztán szombaton hazai pályán fogadjuk majd a Huddersfieldet. 2018-ban egyelőre még nem találták meg a győzelem felé vezető utat, de már az első ellenünk lejátszott mérkőzésen megmutatták, hogy mire képesek; tanulnunk kell az akkor tapasztaltakból, és bizonyítanunk kell a bennünk lévő győzelmi vágyat a három pont megszerzésével.

 

Spanyolországban ezen a héten kupa elődöntőket rendeznek, az pedig nagyon jó emlékeket idéz fel bennem, hogy a Valencia is ott van a legjobb négy között. Ebben az évben volt éppen 10 éve, hogy elhódítottuk a Király kupa serlegét; az elődöntő és a döntő is felejthetetlen élmény mindannyiunk számára, akinek volt szerencséje, hogy részese lehetett azoknak az eseményeknek. Nagyon jól emlékszem Baraja góljára, illetve arra is, amelyet volt szerencsém nekem szerezni ... Abban az életkorban számomra egy álommal ért az fel, amely szerencsére valósággá is vált.

 

A futball mellett az Australian Openen Roger Federer, akit látva mindig tátva marad az ember szája, ismét döntőt játszhatott: élmény volt nézni a játékát, ő egy lenyűgöző legenda. Nagyra tartom őt és biztos vagyok benne, hogy már a 21. Grand Slamjének megnyerése jár a fejében. Kétség nem férhet hozzá, hogy ő minden idők legnagyobb sportemberei közé tartozik. Igazi klasszis.

 

Végül, szeretnék gratulálni a spanyol férfi kézilabda válogatottnak. Lenyűgöző teljesítményt nyújtottak az Európa-bajnokságon, amely egy Svédország elleni döntőbeli fordításban és az aranyérem megnyerésében csúcsosodott ki számukra. Egy újabb fantasztikus siker a spanyol sport számára, köszönhetően a "Hispánoknak". Gratulálok bajnokok!

 

Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan

 

 

UI: Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a múlt héten részt vehettem a Világgazdasági Fórumon, amelyből számos olyan tapasztalatot szerezhettem, amelyet remélhetőleg hasznosítani tudok majd. Olyan inspiráló emberekkel volt lehetőségem találkozni, mint Bill Gates vagy Malala, akikkel a Common Goalról és a sport, azon belül is a futball erejéről, és annak pozitív közösségbefolyásoló erejéről beszélgettünk. A Fórumról lehetőségem volt találkozni és magammal vinni számos olyan ember példáját és inspirációját, akik annak szentelték életük nagy részét, hogy másoknak segítsenek. A Common Goal mozgalom tovább növekszik!

 


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tottenham - Manchester United

Premier League 25. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!