Jose Mourinho véleménye a VAR-rendszerről

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho hangot adott véleményének a labdarúgás legújabb technológiai vívmánya kapcsán, hiszen a Huddersfield Town elleni, szombati FA-kupa találkozón lépnek pályára a történelemben először a Vörös Ördögök a VAR-rendszer használata alatt.


Az úgynevezett „video assistant referee”, melyet magyarosítva legtöbbször videóasszisztensi rendszerként emlegetnek már tesztelésre került mindkét angol kupasorozatban az idei szezon során – tehát az FA-kupában és a Ligakupában is -, de ez lesz az első alkalom, hogy egy United meccsen is alkalmazzák.

 

Habár pozitív és negatív vélekedések is születettek az utóbbi időben a fejlesztésre vonatkozóan, Jose egyetért a változtatásokkal és úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy a játékvezetők részére némi segítséget nyújtsanak.

 

 

„Amikor arról kérdeznek minket, hogy tetszik-e az ötlet, vagy nem; egyetértünk-e vele, vagy nem, úgy érzem, a kérdés inkább a játékvezetőknek szól” – mondta a mester az MUTV-nek.

 

„A lehető legjobban akarnak teljesíteni, nem szeretnek hibákat elkövetni. De néha bizony rossz döntéseket hoznak, ami teljesen emberi dolog és elkerülhetetlen, hacsak nem áll rendelkezésedre valamilyen technológiai segítség. Úgyhogy, ha a játékvezetők örömmel veszik ezt a technikai támogatást, akkor igen, használjuk a VAR-t. Ami engem illet, én is mellette vagyok.”

 

A menedzser továbbá azzal is egyetért, hogy a tesztelési időszakra szükség van, hiszen csak így lehet kiküszöbölni és elsimítani az új technológia kezdeti problémáit.

 

„Természetesen szükség van némi finomításra” – mondta. „Biztosra kell menniük, hogy nem változtatják meg túlságosan a játék dinamikáját és hangulatát – elkerülve azt, hogy az embereknek perceket kelljen várniuk arra, hogy megtudják, felugorhatnak-e, mert gól volt.”

 

„De még egyszer, ami az én szakmai perspektívámat illeti, jó érzéssel tölt el, hogy megfelelő döntések fognak születni. Hogy büntető volt-e, vagy sem; hogy kezezés volt-e, vagy sem; piros lap volt-e, vagy nem. Tetszik az igazságos döntések lehetősége.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Huddersfield Town - Manchester United

FA-kupa 5. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!