Herrera nyugalomra int

Ander Herrera kijelentette, a Manchester Unitednek fontos, hogy ne bízzák el magukat a Tottenham Hotspur elleni FA-kupa elődöntőben aratott győzelmük okán és arra buzdítja társait, hogy "megfelelően készüljenek fel" a döntőre.


Herrera szerezte szombaton a Wembley-beli összecsapás második félidőben esett győztes találatát, amellyel a Vörös Ördögök megtudták fordítani a mérkőzést és ezzel bejutottak történetük 20. fináléjába a világ legrégebbi kupasorozatában, amely rekordbeállítás is egyben.

 

Dele Alli révén a Spurs korán vezetést szerzett, ám egy parádés fejes góllal Alexis Sanchez egyenlíteni tudott, majd Ander Herrera gólja biztosította a csapat helyét a május 19-i döntőben, ahol vagy a Chelsea, vagy a Southampton lesz az ellenfelük.

 

Anglia nemzeti stadionjában nagy ünneplést rendeztek a manchesteri játékosok és szurkolók, a MUTV-nek a lefújást követően nyilatkozó Herrera azonban továbbra is higgadt maradt.

 

"Még semmit sem nyertünk ezzel" - kezdte a baszk középpályás.

 

"Mindannyiunknak nyugodtnak kell maradnia és megfelelően fel kell készülnünk a döntőre. Még hátra van egy finálé, amely a Wembley-ben mindig különleges; soha nem tudhatod, hogy mi fog történni."

 

"Úgyhogy készüljünk fel a szükséges módon, de előbb koncentráljunk az Arsenalra (a United következő bajnoki ellenfele), mert a második helyen akarunk végezni a szezonban."

 

 

Herrera a második hullámban érkezett Alexis centerezésére a 62. percben, majd lőtt az előtte álló védő lábai között a kapuba, pedig a Wembley-ben alkalmazott 4-3-3-as formációban védekező feladatkörrel küldte pályára őt menedzsere.

 

"Tudtam, hogy egyensúlyban kell tartanom a csapatot, néha Nemanja Maticcsal karöltve, mert ott van nekünk Paul (Pogba), aki egy fantasztikus játékos és bármikor képes lehet valamit előhúzni a tarsolyából" - tette hozzá.

 

"Úgyhogy néha szabadon kellett őt engednünk, emiatt pedig jobban vissza kellett zárkóznom Nemanja mellé, de néha így is sikerült olyan pozícióba kerülnöm, amelyből gólt lehetett szerezni és én meg is tettem."

 

"A Tottenham egy nagyon tehetséges csapat, akik rengeteg támadószellemű játékossal játszottak. Szerintem fantasztikus menedzserrel is rendelkeznek, aki számos problémát képes okozni az ellenfeleknek a taktikai húzásaival, úgyhogy ma voltak pillanatok, amikor alaposan megszenvedtünk. Tudtuk, hogy lesznek olyan periódusok, amikor egy csapatként kell majd harcolnunk és védekeznünk ellenük."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!