Rashford motivációja

A Manchester United csatára, Marcus Rashford elárulta, az motiválja, hogy minden egyes szezonját legalább egy trófea megszerzésével zárhassa.


Nem kisebb legenda, mint Sir Alex Ferguson tűzött ki maga elé a szezonokat megelőzően hasonló célokat, a saját nevelésű támadó pedig értékeli, hogy szombaton erre lehetősége lesz, amikor az FA-kupa döntőjében a Chelsea lesz majd az ellenfelük.

 

Bár még csak 20 éves, Rashford már tevékeny részese volt annak, hogy csapata megnyerte az FA-kupát, a Ligakupát, az Európa-ligát és a Community Shieldet is. Emellett az angol válogatott tagjaként ott lehet majd a nyári világbajnokságon is Oroszországban, miután szerdán őt is jelölte 23 fős keretébe Gareth Southgate szövetségi kapitány.

 

Eltökéltsége, hogy újabb aranyéremmel bővíthesse gyűjteményét, a Manutd.com-nak adott interjújából is elég jól kitűnik.

 

"Hihetetlen fontossága van számunkra" - kezdte.

 

"Mindig jó trófeával befejezni a szezont, emellett pedig ez a következő szezonra is jó hangulatot biztosítana az öltözőnkben."

 

"Szerintem az a legfontosabb dolog, hogy egy trófea megnyerésével jó légkört teremtsünk, emellett pedig mindig azt mondom, hogy mentálisan nem jó dolog úgy befejezni egy szezont, hogy nem nyertél semmit. Eltökélt vagyok - minden évben nyerni akarok valamit. Remélhetőleg ez idén is sikerülni fog."

 

"Azt gondolom, hogy az első trófea csak még éhesebbé tesz a sikerre. Ha először megérzed a siker ízét, akkor még többet akarsz és az eltökéltséged olyan szintre ugrik, amelyet soha nem gondoltál volna, hogy elérsz. Most már folyamatosan éhes vagyok az újabb és újabb nagy győzelemre - eredmények és trófeák kellenek."

 

 

Rashford korábban már betudott találni a Chelsea ellen, szerinte azonban ez semmit se számít majd, amikor Anglia nemzeti stadionjában csapnak majd össze.

 

"Mindenki tudja, hogy a döntők mindig más mérkőzést jelentenek" - tette hozzá.

 

"Nagyon sok olyan nagy játékosuk van, akik már számtalan nagy csatát éltek meg. Izgalmas meccsnek ígérkezik, amikor pedig harcolnunk kell, akkor azt egymásért kell majd megtennünk a csapattársaimmal."

 

"A Chelsea egy nagyon jó csapat, tele remek játékosokkal. Ha jó napot fognak ki, akkor bárkinek okozhatnak problémákat. Megfelelő mentalitással kell a mérkőzéshez hozzáállnunk. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ezért fejben már készen állunk a harcra."

Ne maradj le te se a szombati FA-kupa döntőről és nézd közösen a Fanatikusokkal a budapesti Dürer Kertben! Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz! 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

FA-kupa döntő ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!