Robson: Fred kreativitást hoz a középpályára

A Manchester United korábbi csapatkapitánya, Bryan Robson úgy gondolja, a klub új igazolása, Fred extra dimenziót hoz majd a következő szezonban a csapat középpályájára.


A klub csütörtökön jelentette be, hogy leigazolta a brazil játékost az ukrán Saktar Donyecktől.

 

Robson, aki 1981 és 1994 között 461 alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök színeiben és a leghosszabb ideig viselte a kapitányi karszalagot, azt várja, Fred még jobb egyensúlyt teremt majd a pályán.

 

"Úgy vélem, mindenki azt mondja, hogy több mobilitás, több kreativitás kell a középpályánkra" - mondta a United egykori 7-ese.

 

"Fred határozottan megadja ezt neked. Nagyon jó volt a Donyecknél, remélhetőleg a Premier League-ben is így lesz és kiválóan teljesít majd a Unitednél."

 

A brazil középpályás 37 meccsen játszott az ukrán csapatban a legutóbbi szezon során, nyolcszor lépett pályára a Bajnokok Ligájában, ahol az összes percet a gyepen töltötte. A ballábas középpályás kifejezetten lenyűgözően szerepelt a csoportkörben, amikor a 2017/18-as szezon során először tudta egy csapat megverni a Manchester City-t.

 

Robson nagyon jól ismeri a brazil játékosokat, két nagy sztárt - Juninhót és Emersont - is leigazolt, amikor a kilencvenes években a Middlesbrough menedzsere volt. A legenda elmondta, tapasztalata szerint a dél-amerikai játékosok hatalmas elszántsággal játszanak.

 

 

"Nem volt semmi nehézségem velük [Juninhóval és Emersonnal]. A brazilok kemény személyiségek, mentálisan erősek. Brazíliában az a helyzet, hogy ha nem bizonyítod magad Európában, nem is vagy igazán csúcsjátékos - ezért imádnak Európába jönni és itt bizonyítani."

 

"Úgyhogy biztos vagyok abban, hogy Fred - Ukrajnából átigazolva a Premier League-be - elég kemény és ambiciózus ahhoz, hogy igazán jól teljesítsen. Nem hiszem, hogy bármi gondja lesz a beilleszkedéssel."

 

Fred jelenleg a brazil nemzeti csapattal Oroszországban van, ám egyelőre még nem lépett pályára sérülése miatt. Ő lesz a klub történelmének hetedik brazil játékosa. Előtte manchesteri játékos volt a 2002-ben világbajnokságot nyerő Kleberson, Anderson, Rodrigo Possebon, Rafael és Fabio da Silva, valamint Andreas Pereira.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!