Fred: Hogyan igazoltam a Unitedbe

Fred, a fültől-fülig mosolyú középpályás öt évvel ezelőtt nyáron villantotta meg először híres vigyorát a Manchester United mezében.


A brazil szerződtetését 2018. június 21-én jelentették be és akkor ő maga így nyilatkozott: "Ez a világ legnagyobb klubja, és nagyon örülök, hogy ennek a csodálatos csapatnak a tagja lehetek."

 

"Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát és megismerhessem az új csapattársaimat."

 

"Ez egy nagyon izgalmas időszak számomra, mivel most már teljes mértékben a világbajnokságra koncentrálok."

 

Mire a cikk megjelent, Fred valóban teljes mértékben a 2018-as oroszországi világbajnokságra fókuszált, bár végül a tornán nem lépett pályára, válogatottja pedig a negyeddöntőig jutott, mielőtt Belgium ellen búcsúzott volna.

 

Közvetlenül a bejelentést megelőzően a Carringtonban tett gyors látogatása lehetővé tette a klub médiacsapatának, hogy fotókat és egy exkluzív interjút készítsen Freddel, amelyben kijelentette, hogy "történelmet akar írni azzal, hogy nagy dolgokat ér el a Uniteddel."

 

Most visszatekintve, a UTD Podcast új epizódjában a brazil arról beszél, hogyan jött létre a Shakhtar Donyecktől való átigazolása, még a világbajnokság előtt.

 

"Igen, emlékszem, éppen nyaraltam, amikor az ügynököm felhívott, és azt mondta: 'Azt hiszem, a Manchester Unitedhez mész'" - emlékezett vissza Fred.

 

"Nem tudtam elhinni. Egy álom volt, mert gyerekkoromban néztem a meccseket. Arra gondolni, hogy 'a Manchester Unitedben fogok játszani', annyira csodálatos volt."

 

"A feleségemmel voltam, így beszélgettem vele, és azt mondtam: 'talán eljössz [velem] Angliába, és a Unitedben fogok játszani'. Örült nekem. Annyira boldog voltam, amikor csatlakoztam ehhez a klubhoz."

 

Fred már öt év európai klubtapasztalattal rendelkezett, hiszen 2013 nyarán költözött Donyeckbe a brazil Internacionalból.

 

"Amikor Ukrajnában kerültem, az első évem sokkoló volt" - vallotta be.

 

"Rengeteg különbség volt. Brazíliában megvolt a minőségünk, de nem volt meg a nagy intenzitás, nem kellett sokat futnunk. Amikor Európába jössz, futni kell, minden nap keményen kell edzenünk, mindent fel kell áldoznunk, szóval ez más."

 

 

Fred első szezonjában, a Shakhtarral járt először az Old Traffordon, amikor az ukrán klub a 2013/14-es Bajnokok Ligája csoportkörében a Uniteddel csapott össze. Phil Jones szerezte az egyetlen gólt, amikor a Vörös Ördögök 1-0-ra diadalmaskodtak, és Fred bevallotta, hogy el volt ájulva az alkalomtól.

 

"Már játszottam korábban a United ellen a Shakhtarral” - mondta. „Az első alkalom itt olyan gyönyörű volt. Úgy néztem az Old Traffordra, mint egy nagy stadionra. A szurkolók, a címer, minden."

 

"Olyan volt, mint egy álom. Olyan nagy játékosok ellen játszottam, mint Ryan Giggs és Wayne Rooney. És öt évvel ezután már a Unitedben játszottam! Ez egy álom volt, úgyhogy most itt vagyok és áldottnak érzem magam."

 

Fred a Vörös Ördögök 2018-as nyári túráján csatlakozott először csapattársaihoz.

 

"Amikor megérkeztem [a klubhoz], az Egyesült Államokban voltam, előszezon volt" - mondta a brazil középpályás.

 

"Bementem a szobámba, és megnéztem a Manchester United címerét a felszerelésemen. 'Ó, ez valódi, itt vagyok és a Manchester Unitedben játszom'."

 

"Andreas [Pereira] egy kedves srác volt, aki sokat segített nekem, és Joel [Pereira] szintén. Nem beszéltem megfelelően angolul, és ők voltak a tolmácsaim. Sokat segítettek nekem."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!