5 bukott tehetség, akiket Ronaldóhoz hasonlítottak a szurkolók

Bár már 9 éve, hogy a legendás hetes a Real Madridhoz igazolt, a Vörös Ördögök még mindig szeretnék megtalálni Cristiano Ronaldo utódját, viszont még nem jártak sikerrel.


A Manchester United legendája, Cristiano Ronaldo 2009-ben igazolt a Real Madrid csapatához, a United drukkerek viszont azonban egyre jobban várják az új legenda érkezését, azonban a pillanat még úgy tűnik, hogy nem jött el.

 

Az évek során több menedzser és játékos is megfordult a csapatnál, és több labdarúgó is megkapta az "új Ronaldo" kitüntetést a szurkolóktól, azonban eddig minden hozzá hasonlított tehetség megbukott a csapatnál.

 

Ráadásul még Sir Alex Fergusonnak sem sikerült a portugál távozása óta olyan legendás hetest találni, mint George Best, Eric Cantona vagy David Beckham. Azóta a skót menedzser visszavonult, tehát utódaira maradt ez a nagy feladat.

 

A sportskeeda.com nevű labdarúgással foglalkozó hírportál nemrég összeszedett egy öt főből álló listát azokból a játékosokból, akik az "új Ronaldo" titulust kapták, viszont nem tudták megmutatni igazi tehetségüket az Old Traffordon.

 

________________________________________________________________________________________________________

 

#1 Gabriel Obertan

 

Sir Alex Ferguson 2009-ben igazolta le a villámgyors francia szélsőt, aki a Bordeaux csapatában remek teljesítményt nyújtott az előző idényben. Obertan viszont nem igazán tudott beilleszkedni a Unitedben, két évet töltött a csapatnál, majd a Newcastle Unitedbe igazolt.

 

Az érkezésekor a média és a szurkolók is a portugál világsztárt látták benne, mivel gyors, jól cselező, jó fizikumú játékos volt. Valami azonban mégsem sikerült a nagy áttöréshez. Csupán 28 alkalommal lépett pályára két év alatt és egy hivatalos gólt tudott szerezni a csapatnál.

 

 

#2 Bebe

 

2010 augusztusában a Manchester United bejelentette három fiatal játékos érkezését: Javier Hernandez, Chris Smalling és Bebe. A három érkező közül Chicharito és Smalling is bevállt a csapatnál, utóbbi még ma is tagja a Vörös Ördögök keretének, viszont a portugál Bebének nem sikerült maradandót alkotni Angliában.

 

A közel 190 centiméter magas támadó nagy ambíciókkal érkezett az Old Traffordra, a szurkolók pedig Ronaldóval kezdték hasonlítani a szintén portugál játékost.

 

Sir Alex Ferguson olyannyira megbízott a portugáliai megfigyelőiben, hogy képes volt 9 millió eurót kifizetni a labdarúgóért, annak ellenére, hogy korábban sohasem látta őt játszani. Bebe a Vitória SC csapatából érkezett, korábban pedig hajléktalanként élt Portugáliában. Állítása szerint amint meghallotta, hogy a United érdeklődik iránta, sírva fakadt és egyből csomagolni kezdte a cuccait.

 

Bebe Manchester Unitedes karrierje azonban megbukott, mivel négy évet töltött hivatalosan a klubnál, viszont mindig kölcsönben szerepelt. A Besiktas, a Rio Ave és a Pacos de Ferreira voltak az állomásai, mielőtt végleg a Benficához igazolt. A portugál játékos csupán hét alkalommal lépett pályára a csapatnál, és egyáltalán nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket.

 

 

#3 Wilfried Zaha

 

Sir Alex Ferguson utolsó igazolása az elefántcsontparti születésű Wilfried Zaha volt, viszont a játékos sosem játszott a skót menedzser irányítása alatt, ugyanis abban az évben vonult vissza a legendás edző, amikor megtörtént a transzfer.

 

Zaha nagy tehetségnek számított a szigetországban és akkoriban még az angol korosztályos válogatottban szerepelt - azóta már Elefántcsontpartot erősíti. A fiatal labdarúgó remekül mozgott a bal szélen, gyors volt, és minden adottsága megvolt ahhoz, hogy megverje az előtte álló védőt.

 

Klubnál töltött ideje alatt, azonban nem sikerült maradandót alkotnia, amiért a szurkolók legtöbb része Ferguson utódját, David Moyes-t hibázhatja.

 

Zaha csupán két évet töltött a Vörös Ördögök csapatában, viszont ez idő alatt kölcsönben szerepelt a Crystal Palace és a Cardiff City csapatánál is. A két szezon alatt viszont négy alkalommal pályára léphetett a Manchester United színeiben, viszont nem sikerült maradandót alkotnia, annak ellenére, hogy minden adottsága megvolt hozzá.

 

 

#4 Adnan Januzaj

 

Valószínűleg David Moyes legjobb húzása a csapatnál az volt, hogy a belga tehetségnek lehetőséget adott a bizonyításra a felnőttek között. A fiatal Adnan Januzaj a Sunderland elleni idegenbeli mérkőzésen debütált és két gólt is tudott szerezni, amellyel lenyűgözte a csapat szurkolóit.

 

A remek debütálást követően több lehetőséget is kapott a bizonyítása, és a szurkolók már Ronaldóhoz kezdték hasonlítani. A következő szezon viszont már nem volt olyan fényes a szélső számára. A nyomás akkora volt rajta, hogy már nem tudott olyan magabiztossággal és ösztönnel játszani a pályán, mint azt korábban tette, ráadásul Louis van Gaal érkezésével egyre jobban kiszorult a csapatból.

 

A következő években pedig kétszer is kölcsönadta őt Van Gaal, 2015-ben a Borussia Dortmundban, 2016-ban pedig a Sunderland csapatánál szerepelt, míg 2017-ben végleg a Real Sociedadhoz igazolt. 

 

 

#5 Memphis Depay

 

Végezetül pedig jöjjön az a játékos, aki az utóbbi időben az egyik legnagyobb csalódást jelentette a Manchester United drukkerei számára, Memphis Depay.

 

A holland tehetség Louis van Gaal irányítása alatt érkezett a PSV csapatából, és egyből meg is kapta a legendás hetes mezt, mellyel hatalmas teher nehezedett a vállára rögtön az érkezését követően.

 

Az "új Ronaldo" titulust annak köszönhette, hogy remekül mozgott a pálya bal szélén, sőt a remek megoldásai és befejezései is hasonlóságot mutattak a portugál legendáéval, viszont valami miatt mégsem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket.

 

A holland szélső csupán két évet töltött a Manchester Unitednél mielőtt a Lyon csapatához igazolt volna 2017-ben.

 

Depay ingadozó teljesítményéhez hozzájárult az is, hogy a klubnál töltött ideje alatt edzőváltás volt az Old Traffordon, ugyanis Jose Mourinho vette át a csapat irányítását, mellyel úgy tűnt, hogy megpecsételődött a játékos sorsa.

 

A remek cseleiről, kiváló gyorsaságáról és szabadrúgáslövő technikájáról híres Depay azóta a Lyon csapatát erősíti, ahol úgy tűnik, sikerült megmutatnia az igazi tehetségét, olyannyira, hogy a United drukkerek sokszor arról álmodoznak, hogy a klub majd élni fog a visszavásárlási opcióval és talán kaphat még egy esélyt a 24 éves játékos az Old Traffordon.

 

 

 

 


sportskeeda

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!