Rashford szerepelni fog Svájcban

José Mourinho megerősítette, hogy Marcus Rashford és Luke Shaw is szerepet kap majd a Manchester United Bajnokok Ligája nyitómérkőzésén idegenben, a Young Boys ellen.


A svájci fővárosban, Bernben tartott sajtótájékoztatóján néhány órával megérkezésüket követően a portugál menedzser elmondta, Diogo Dalot is bemutatkozhat újdonsült csapatában, Antonio Valencia ugyanis nem utazott el a csapattal.

 

Rashford azonnali piroslapot kapott a Burnley ellen 2-0-ra megnyert bajnokin szeptember 2-án, amely három mérkőzéses eltiltást ért számára, így egészen a West Ham United elleni szeptember 29-i bajnokiig csak a lelátóról nézheti társait a Premier League-ben.

 

A Bajnokok Ligájára viszont nem vonatkozik eltiltása, és Mourinho arról informálta a médiát, hogy a fiatal angol játékos játszani fog szerdán este.

 

"Számítok rá a mérkőzésen" - mondta Mourinho, mielőtt megértést kért azt illetően, hogy a kerete mélysége okán mindig lesznek olyan játékosok, akik kimaradnak.

 

"Csak előre emlékeztetni szeretném Önöket, hogy 11 játékossal tudunk csak felállni a kezdőcsapatban. Úgyhogy amikor holnap meglátják a csapatot, akkor arról beszéljenek, hogy ki játszik, ne pedig arról, hogy ki nem fog. A támadószekcióban rendelkezésünkre áll Rashford, Lukaku, Mata, Alexis és Martial - egyszerre nem tudnak együtt játszani, úgyhogy próbáljanak meg azoknak egy kicsit jobban örülni, akik a pályán lesznek és nem kritikusnak lenni azokkal, akik pedig nem."

 

 

A menedzser magyarázatot szolgáltatott Valencia pihentetésére - aki az előző szezonban csak egyetlen egy idegenbeli csoportmérkőzésen szerepelt - amely oka nem más, mint hogy a Young Boys stadionja, a Stade de Suisse műfüves talajjal rendelkezik.

 

"Úgy döntöttünk, hogy nem hozzuk el magunkkal Antonio Valenciát, mert az ő térde nem az a térd, amelynek bármennyire is szüksége lenne arra, hogy műfüvön játsszon, úgyhogy Luke Shaw került vissza a keretbe és a csapatba. A Watford elleni meccs után is elmondtam, hogy Luke játszani fog holnap, de mellette még számíthatunk Diogo, Ashley Young és Matteo Darmian szolgálataira is a védelem szélein."

 

"Egyedül Valencia az, akit védenünk kell az egészségügyi állapota okán. Őt leszámítva minden rendelkezésünkre álló játékos számításba jöhet és azon leszünk, hogy nyerjünk."

 

A 19 éves Diogo Dalot eddig két mérkőzésen már pályára lépett az U23-as csapatban és ha szerepet kap holnap a Young Boys ellen, akkor ő lehet az ötödik portugál játékos (Cristiano Ronaldo, Nani, Bebe és Joel Pereira után), aki a klub színeiben tétmérkőzésen szerepet kap.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!