Darmian: A Juve a világ egyik legjobbja

Matteo Darmiannak nincsenek kétségei azt illetően, mekkora feladat is vár a Manchester Unitedre, amikor a Juventus vendégei lesznek a Bajnokok Ligájában.


A szélső védő négy éven keresztül, 2011 és 2015 között a Zebrák városi riválisánál, a Torinonál szerepelt, utolsó városi derbijén pedig győztes gólt szerzett a Unitedbe igazolását megelőzően.

 

Darmian talán minden manchesteri csapattársánál jobban tudja, hogy mennyire nehéz legyőzni a Bianconerit hazai pályáján és figyelmeztette őket, hogy maximálisan koncentrálniuk kell a visszavágó csoportmérkőzésen.

 

"Szerintem a Juventus egy hatalmas klub, a világ egyik legnagyobbja" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Egészen biztos, hogy ők Olaszország legnagyobb klubja, és mivel megnyerték a Serie A legutóbbi hét kiírását, ezért mindenki őket akarja elkapni a hazai bajnokságban is. Ők egy nagyon jó csapat, akik ellen nehéz mérkőzésre van kilátás."

 

A Juventus szezonbeli statisztikái mindezt alá is támasztják, ugyanis eddigi 14 meccsükből csak egyet nem tudtak megnyerni, de akkor is döntetlent értek el, a Bajnokok Ligája H-csoportját pedig 9 pontjukkal toronymagasan vezetik.

 

"Nagyon jól szervezettek, kompaktak, úgyhogy nehéz ellenük gólt szerezni" - tette hozzá Darmian.

 

"Ezért koncentráltnak kell lennünk, törekednünk kell a gólszerzésre és megnyerni a mérkőzést."

 

 

A két csapat októberi összecsapása az Old Traffordon a United egykori 7-ese, Cristiano Ronaldo visszatéréséről marad leginkább emlékezetes, aki még a nyáron csatlakozott a Juvéhoz klubrekordot jelentő összegért.

 

Bár a portugál sztár nem tudta góllal szomorítani korábbi csapatát a torinóiak 1-0-s győzelmével végződött találkozón, kulcsszerepet vállalt Paulo Dybala győztesgóljában, miután az ő beadása talált szerencsével utat az argentin játékoshoz a tizenhatoson belül. Darmian tisztában van vele, bár már 33 éves, Ronaldo továbbra is képes mérkőzést befolyásoló erő lenni aktuális csapatában.

 

"Cristiano a nyári átigazolási időszak legnagyobb fogása volt."

 

"Mindannyian ismerjük, hogy Cristiano milyen minőséget képvisel, de nem ő az egyetlen akire oda kell figyelni, mert rengeteg jó játékosuk van, nem csak a csatársorban, hanem a középpályán és a védelemben is."

 

Szerdán először lép pályára a Juventus vendégeként a United, mióta 2011-ben az Allianz Stadiumba költöztek, és Darmian szerint a Vörös Ördögök ismerős hangulattal találkozhatnak majd.

 

"Mostanra már olyan az otthonuk, mintha egy angol stadion lenne, mert a szurkolók nagyon közel kerültek a pályához."

 

"A közönség szenvedélyes, ez pedig kulcsfontosságú lehet, úgyhogy kemény mérkőzésre van kilátás számunkra. De készen fogunk rá állni és megpróbálunk majd győzni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Juventus - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!