Smalling: Megérdemeltünk volna még egy gólt

Chris Smalling sérülése ellenére is végigjátszotta az Arsenal elleni mérkőzést, mely 2-2-es döntetlennel zárult. A védő szerint a mérkőzést az utolsó percekig nagy iram jellemezte.


Örültök az egy pontnak, vagy inkább hiányérzetetek van az elvesztett kettő miatt?

Szerintem mindannyian csalódottak vagyunk. Mindkét félidőben mi kezdeményeztünk, főleg a másodikban. A sarkunkra álltunk és nyomást gyakoroltunk rájuk. Véleményem szerint az agresszivitásunk, illetve a játékunk intenzitása alapján megérdemeltünk volna még egy gólt.

 

Úgy tűnt, nagy erőt és energiát fektetett be a csapat, különösen a három támadójátékos. Ez volt a terv?

Igen. Tudtuk, hogy kockáztatni fog az Arsenal a hátsó sor kárára, ami így is történt. Ebből számos helyzetet sikerült kialakítanunk, és a folyamatos nyomásgyakorlással sikerült is többször zavarba hozni őket a mérkőzés folyamán.

 

Mostanában gyakran sikerül hátrányból felkapaszkodni, ami mutathatja az erős csapatszellemet is...

Így igaz. Úgy gondolom az első Arsenal gól a balszerencsének köszönhető. Hátrányba kerültünk ismét, azonban ez a csapat sosem adja fel.

 

Kétséges volt a pályára lépésed a meccs előtt. Mi alapján született meg a döntés?

Nem voltam 100%-os, illetve nem is edzettem túl sokat, azonban számomra a csapat az első és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem csapattársaim a pályán.

 

Volt pár játékos, aki már nem játszott egy jó ideje, illetve olyanok akik nem álltak teljesen készen a mérkőzésre, mégis 96 percen keresztül odatették magukat...

Mondhatjuk, hogy a teljes védelmünk meccshiányban szenvedett. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki a lehető legtöbbet tegye azért, hogy pályára léphessen, a sérülteket illetően pedig annyi gyógykezelésen vegyenek részt, amennyin csak tudnak.

 

 

 

 

Diogo Dalotnak ez volt az első Premier League mérkőzése amelyen kezdő volt. Elégedett voltál vele?

Igen, nagyon. Rojo és Bailly is a hosszú kihagyás ellenére jól játszott. A mérkőzés 90 percen át tartó magas irama ellenére lenyűgözött a teljesítménye.

 

A pályán is nagy volt az iram? Kívülről nagynak tűnt.

Igen, főleg a második félidőben volt érezhető. Érződött, hogy mennyire fontos mindkét csapatnak a három pont és hogy komoly harc folyik érte. Ha a többi meccsen is ilyen iramban tudunk játszani, az a közönség számára is felemelő érzés.

 

Rojo idén egyáltalán nem játszott még meccset, viszont látszott rajta, hogy milyen sokat jelent neki ez a csapat...

Sajnos folyamatosan sérülések sújtják, azonban a küzdeni akarása, a technikája, illetve, hogy képes mindezek után egy ekkora jelentőségű meccsen jól teljesíteni az szenzációs.

 

Bízol benne, hogy még idén sikerül a legjobb négy közelébe jutni?

Igen, sajnos hullámvölgybe kerültünk és sok döntetlen eredményünk született, azonban sok meccs van még hátra, ezekre kell koncentrálnunk és megszakítani a rossz szériánkat.

 

Pihenni fogsz a hétvégén, hogy készen állj a következő meccsekre?

Ami az edzéseket illeti, nem hiszem, hogy nagyon részt fogok venni rajtuk, azonban minden tőlem telhetőt megteszek, hogy pályára léphessek majd.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!