Jose: Dalot lehet a jobbhátvédünk a következő évtizedben

Azok után, hogy Diogo Dalot meggyőzően szerepelt először kezdőként a legutóbbi két Premiere League meccsen, Jose Mourinho nagy jövőt jósol neki.


A portugál védő jó teljesítményt nyújtott a hétközi fordulóban az Arsenal ellen, majd erre rátett egy lapáttal a szombati, Fulham elleni mérkőzésen, ahol a meccs emberének is megválasztották.

 

A 4-1-es győzelem után a MUTV-nek adott interjúban Mourinho elmondta, Dalot még csupán karrierje elején tart, de minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy Gary Neville nyomdokaiba lépjen.

 

"Mindenki tudja, hogy fantasztikus potenciál van benne"- mondta a menedzser. "Nem akarom hozzá hasonlítani, főleg nem a megnyert címek száma miatt, de valószínűleg ugyanannyi idős, mint Gary Neville volt, amikor az első csapathoz került. Jó eséllyel arra az útra léphet, mint Neville, aki több mint 10 éven át volt a United jobbhátvédje, hiszen ahogy már mondtam, még csak 19 éves."

 

 

És valóban, Neville 19 évesen, két hónaposan és 22 naposan debütált a Premiere League-ben, amikor Sir Alex Ferguson nevezte őt a kezdőcsapatba az 1993/94-es szezon utolsó mérkőzésére a Coventry City ellen. Ezután további 399 meccsen szerepelt az angol élvonalban - 602 összecsapáson minden sorozatot számításba véve - egy címekben gazdag karrier során.

 

A párhuzam itt nem ér véget. Neville csapatunkban tétmeccsen először az UEFA Kupában lépett pályára a Torpedo Moszkva ellen 1992 szeptemberében. Hasonlóképpen Dalot is európai kupasorozatban húzhatta magára először a vörös mezt, amikor nevezték a kezdőcsapatba a 3-0 arányban megnyert csoportmeccsen a Young Boys ellen a Bajnokok Ligájában.

 

Az ígéretes kezdet ellenére Mourinho elébe menne a túlzott elvárásoknak. Dalot mielőtt a Unitedhez került volna, mindössze 8 tétmeccsen játszott a Porto csapatában. Azóta felépült sérüléséből, bemutatkozott a Bajnokok Ligájában és a Premiere League-ben, továbbá számolnak vele az elkövetkezendő karácsonyi menetrend mérkőzésein. Miután sűrű lesz a program, várhatóan a menedzser is több szerepet szán neki, hogy rotálhassa játékosait.

 

"Ő egy 19 éves fiú" - tette hozzá Mourinho. "Fontos, hogy ne felejtsük ezt el. Nem szabad elvárnunk, hogy minden mérkőzésen így teljesítsen, hiszen ő egy gyerek. Még csak most érkezett a Premier League-be, miután 4-5 meccset játszott a portugál ligában, nem többet."

 

"Boldogok vagyunk" - erősítette meg Jose. "December van, több lehetősége lesz, hogy játsszon, tapasztalatot szerezzen és váljon azzá, akinek szántuk, amikor idehoztuk őt, a Manchester United jobbhátvédjévé az elkövetkezendő 10 évben."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!