Manchester United 2-0 Reading FC

A Vörös Ördögök nagyon gyenge játékkal is legyőzték a Readinget és továbbjutottak az FA-kupa negyedik körébe.


Ole Gunnar Solskjaer kilenc helyen változtatta meg kezdőcsapatát az előző mérkőzéshez képest, ahogyan az várható volt, bekerült Sanchez és Lukaku, de helyet kapott Fred, McTominay, Pereira, Dalot és Darmian is.

 

Talán a korai kezdés miatt kezdett mindkét gárda igen lassan. De a hazaiak talán még az ellenfelet is alulmúlták az első 10 percben, már ami a játék tempóját illeti. Nem is nagyon forogtak veszélyben a kapuk ezen időszakban.

 

Nem várt módon játszott a United, meglepő volt, mennyire nem birtokolták a labdát, jól mutatta a 11. perc adata, mely 62-38%-os labdabirtoklást mutatott a Reading javára.

 

A 15. percben végre történt valami említésre méltó is, Sanchez lövése centikkel suhant el a léc fölött. Yiadom válaszolt erre, az ő próbálkozása is kapu fölé szállt a következő percben.

 

A 20. percben Fred passzolt Matához, aki a tizenhatoson belül két védő között akart kiugrani, de gáncsolták, Fred azonban kapuba lőtt. Ám az asszisztens lest mutatott, de szerencsére Attwell jól gondolta, hogy a videóbírót segítségül kell hívnia, ami után büntetőt ítélt Mata elleni szabálytalanság miatt. A tizenegyest maga a sértett végezte el, magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába.

 

 

Végre kicsit felpörgött a találkozó, Young beadása kiválóan szállt a kapu elé, ám Jaakkola felszedte a játékszert Lukaku elől. A 30. percben egy kontrát vitt végig a Reading, Loader elvitte a labdát Romero mellett, ám a kapus okosan szorította kifelé a fiatal támadót, majd becsúszva szögletre mentett. Nem sokkal később Harriott a tizenhatos előteréből tüzelt, nem tévedett sokat, de nem tudott egyenlíteni.

 

A 35. percben 61-39% volt a labdabirtoklás, továbbra sem a Vörös Ördögök javára, ráadásul a passzok számában is lemaradtak a hazaiak ellenfelüktől, hiszen 95-153 átadás szerepelt az együttesek neve mellett.

 

Bár a 44. percben járt a találkozó, amikor Harriott lövését Romero ütötte ki szögletre, a félidőnek a sok ápolás miatt közel sem volt még vége. A játékvezető 5 percet hosszabbított, melynek a harmadik percében közel kerültek a vendégek az egyenlítéshez; előbb Harriott beadását mentette Darmian Swift elől, majd Yiadom 11 méterről leadott lövését védte remekül Romero.

 

Ahelyett, hogy a Reading egyenlített volna, a hazaiak szereztek újabb gólt. Sanchez zseniális átadással hozta helyzetbe a kiválóan helyezkedő és a védő mögül kiugró Lukakut, a belga csatár csodaszép bokamozdulattal kicselezte a kapust, majd az üres kapuba gurított.

 

 

Kétgólos előnnyel mehetett szünetre Solskjaer csapata, mely lassú kezdés után kicsit feljavult.

 

Fordulást követően talán még nagyobb lett a Reading labdabirtoklási fölénye és Swift valamint a csereként beállt Aluko révén veszélyeztettek is a vendégek 3-4 alkalommal is, ám szépítésre nem futotta nekik.

 

A United nagyon passzívan játszott, rengeteget hibáztak a játékosok, látszott, hogy nincs felpörögve igazán senki. Még a csereként beálló Chong sem, aki semmi frissességet, lendületet nem tudott hozni a meccsbe.

 

A 68. percben Young két embert bolondított meg, beadását Fellaini azonban gyengén szúrta kapura, így Jaakkola védeni tudott.

 

Jól mutatta a meccs képét a 69. perc adata, mely szerint a pontos átadások száma 219 és 359 volt. Mourinho meccseire emlékeztető adat...

 

A 71. percben közel került a szépítéshez a Reading, Young saját cselébe kavarodott bele, elvesztette a labdát, megiramodott a Reading, balról a 16-os elé jutott a játékszer, ahonnan Aluko lőtt, Romero nagyot nyújtózva hárított.

 

Az utolsó 15 perc leginkább a játéktördelésről szólt, bár a vendégek próbáltak előre jönni, nem sok sikerélmény jutott nekik.

 

A találkozó utolsó mozzanata Pereira átlövése volt, ami gólt érdemelt volna, de Jaakkola nagyot hárított, így maradt a 2-0, továbbjutott a United!

 

 

 

FA-kupa, 3. forduló
Manchester United 2-0 Reading FC
Old Trafford, 73918 néző

 

Vezette: Stuart Attwell

 

United: Romero - Dalot, Darmian, Jones, Young - McTominay, Fred(Fellaini 62.), Andreas - Mata(Chong 61.), Lukaku, Alexis(Rashford 64.)
Nem használt cserék: Grant, Lindelöf, Garner, Martial

 

Reading: Jaakkola; Yiadom, Ilori(Aluko 46.), Moore, Richards; Rinomhota, Kelly; McCleary(Barrow 61.), Swift, Harriott(Meite 76.); Loader
Nem használt cserék: Walker, Gunter, O’Shea, East

 

Gólszerző: Mata 22' (11-es), Lukaku 45+4'

 

Sárga lap: Chong illetve Yiadom

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!