Ole: Nem juthatunk a Liverpool sorsára

Ole Gunnar Solskjaer arra hívta fel a Manchester United figyelmét, el kell kerülniük azt, hogy olyan sok éven keresztül ne nyerjék meg a Premier League-t, mint a Liverpool.


A United 2013-ban nyert utoljára bajnoki címet, mely egyben Sir Alex Ferguson utolsó éve is volt a klubnál. Azóta a tavalyi szezonban kerültek a legközelebb a PL aranyhoz, akkor a második helyen végeztek a Manchester City mögött, noha jelentős különbséggel.

 

A Liverpool mindeközben legutoljára 1990-ben emelhette magasba a bajnoki címért járó trófeát, 12 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt pedig egy meccsel kevesebbet játszva azonos pontszámmal állnak a jelenleg első Manchester Cityvel.

 

A United vasárnap látja vendégül a Liverpoolt és Solskjaer szerint a 29 éve tartó ínség okozta nyomás ott lesz a vendégek fejében.

 

"Természetes, hogy érzik a nyomást emiatt. Szerintem minden szurkolójuk érzi és valószínűleg a játékosok is" - mondta a United megbízott menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer.

 

"Azonban mi sem nyertük meg már pár éve és szeretnénk visszaszerezni a trófeát. Biztossá kell tennünk, hogy nem jutunk oda, hogy a négyben való végzés ténye tesz majd minket boldoggá."

 

 

"Ha alacsony célokat tűzöl ki és eléred a célod, az veszélyesebb, minthogy magas célokat helyezel magad elé, és nem éred el őket."

 

"Itt nehéz bajnoki címet nyerni. Talán ez a legnehezebben megnyerhető liga, és ha megnézed, csupán öt vagy hat klub tudta megnyerni a Premier League-t. A Leicesternek sikerült - ami egy csoda volt - előtte a Blackburn volt rá képes, de azt követően csak néhány nagy klub tudta elhódítani."

 

Solskjaer szerint még túl korai lenne a Liverpool menedzserével, Jürgen Kloppal pszichológiai csatát vívni, azonban nem tudta megállni, hogy ne tegyen egy csípős megjegyzést a vasárnapi ellenfél irányába.

 

"Rengeteg Liverpool drukker van odahaza, és minden évre azt mondják, ez az övék lesz. Aztán októberhez érünk és már csak ezt mondják: 'oké, majd jövőre'."

 

"Most azonban versenyben vannak, így számukra izgalmas lesz a szezon zárása. Azonban ez nem a mi problémánk. Nekünk magunkra kell koncentrálnunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!